Nepal – Patru creștini reținuți după ce au fost acuzați de încercarea de „convertire forțată”

După ce au fost urmăriți și filmați în secret, patru creștini (doi nepalezi și doi japonezi) au fost raportați poliției și au fost arestați la începutul lunii noiembrie lângă Kathmandu, acuzați fiind de încălcarea legilor anti-convertire.

Se presupune că ei au făcut „prozelitism” de la ușă la ușă, „vizând membrii Dalit” (cel mai scăzut nivel al sistemului de caste hinduse, considerat „de neatins” de hindușii de castă înaltă). Dacă ar fi condamnați, cei doi nepalezi ar putea primi cinci ani de închisoare și o amendă de 50.000 rupii (340 de lire sterline, 440 dolari), în timp ce creștinii japonezi ar putea primi aceeași sentință sau ar putea fi deportați.

O nouă lege a intrat în vigoare în Nepal în septembrie 2018, prin care este considerată infracțiune „încurajarea și implicarea în convertirea cuiva” sau „rănirea sentimentul religios al unei persoane”.

Deși Constituția a interzis deja prozelitismul, noua lege este foarte vagă despre ce ar putea însemna „încercarea” de a converti pe cineva, astfel că orice activitate creștină publică este potențial ilegală. Deși Nepalul este în prezent, oficial, o țară seculară, a fost regat hindus până în 2008, iar hindușii reprezintă majoritatea populației, unii dintre ei dorind ca țara să redevină regat hindus.

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru creșterea accelerată a bisericii din Nepal în ultimii ani. Mijlociți pentru cei patru creștini arestați în Nepal; rugați-vă să se renunțe la toate acuzațiile împotriva lor.

Cereți ca legile vagi împotriva convertirii – aparent implementate pentru a „proteja” majoritatea hindusă – să nu fie folosite pentru a reduce libertățile creștinilor, iar ei să poată mai departe să mărturisească cu îndrăzneală Evanghelia harului lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 20:24).

Sursa: Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale