Colegiul Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie susține eliminarea limitelor legale ale avortului

Colegiul Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie susține eliminarea limitelor legale ale avortului

Colegiul Regal al Medicilor Generaliști din Marea Britanie (Royal College of GPs-RCGPs) a declarat pe 23 februarie că susține dezincriminarea avortului. Din cei 53,724 de membri ai RCGPs, au răspuns 4.429, din care 62% s-au pronunțat pentru dezincriminarea avortului.

RCGPs se alătură altor organisme medicale din Marea Britanie, cum ar fi Colegiul Regal al Moașelor, Colegiul Regal al Ginecologilor și Obstreticienilor, Asociația Medicală Britanică, Colegiul Regal al Asistentelor, care susțin că avorturile trebuie reglementate în cadrul sistemului medical și nu de legea penală.

Reglementarea avorturilor doar de către sistemul medical poate părea logică, însă, așa cum arată Societatea pentru protecția copiilor nenăscuți (SPUC), există motive întemeiate pentru care avortul ar trebui să rămână sub jurisdicția legii penale.

În primul rând, așa cum o recunoaște și industria de avorturi, marea majoritate a avorturilor nu au un fundament medical, ci doar faptul că sarcina nu este dorită. În aceste condiții, avortul apare ca o procedură non-medicală, care implică luarea de vieți omenești și, prin urmare, trebuie reglementat de legea penală.

În același timp, ar exista și un puternic conflict de interese, un număr important de cadre medicale din sistemul medical, care ar trebui să reglementeze avorturile, sunt angajați în industria de avorturi.

De asemenea, este greu de crezut că industria de avorturi, care își realizează profiturile și își premiază angajații în funcție de numărul de avorturi, s-ar putea autoreglementa.

Citeste mai departe aici

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale