Din punct de vedere al Partidul Comunist Chinez, creștinismul este utilizat pentru a a „răsturna” puterea de la Beijing

Din punct de vedere al Partidul Comunist Chinez, creștinismul este utilizat pentru a a „răsturna” puterea de la Beijing

China susține că „forțele occidentale” se folosesc de religie pentru a provoca instabilitate în China și pentru a interveni în afacerile interne. Din punct de vedere al Partidul Comunist Chinez, creștinismul este utilizat pentru a a „răsturna” puterea de la Beijing, a transmis, marţi, France Presse.

Partidul Comunist Chinez (PCC) este precaut în mod tradiţional faţă de orice organizaţie rivală care i-ar putea ameninţa potenţial autoritatea. Cultele fac parte din această categorie şi sunt atent supravegheate de către regim.

„Forţele occidentale antichineze încearcă să perturbe stabilitatea socială a ţării noastre şi chiar să răstoarne puterea politică prin intermediul creştinismului”, a afirmat luni Xu Xiaohong, preşedintele ‘Mişcării patriotice’ protestante (oficiale), informează agerpres.ro

Această asociaţie este una din cele cinci organizaţii de stat cărora trebuie obligatoriu să li se afilieze religiile recunoscute în China (protestantism, catolicism, budism, taoism şi islam). Obiectivul este de a evita orice influenţă străină.

„Sprijinim cu fermitate ţara pentru a aduce în faţa justiţiei oile rare negre care se plasează sub steagul protestantismului pentru a participa la subminarea securităţii naţionale”, a denunţat Xu, într-un discurs rostit în Camera consultativă a parlamentului, reunită în sesiune anuală la Beijing.

Micile biserici protestante nedeclarate, ale căror membri se adună în apartamente sau în locuri publice, au înflorit în ultimele decenii în China în cadrul reînnoirii credinţei religioase.

Dar luate pe ansamblu, cultele se confruntă cu o represiune în creştere în China de la sosirea la putere a preşedintelui Xi Jinping în 2012, cu închiderea brutală a locurilor de cult, demontarea crucilor ostentative sau arestarea liderilor religioşi.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale