Șoc și dezamăgire după ce Israel închide Forumul Guvernamental Creștin

Șoc și dezamăgire după ce Israel închide Forumul Guvernamental Creștin – Stiri Crestine.ro

Israelul a anunțat că va închide „Forumul Guvernamental Creștin”, o inițiativă creată în 2013 , care vizează consolidarea relației dintre comunitatea creștină din Israel și guvernul israelian, scrie CBN News.

,,Am fost informat că forumul nu intră în sfera de aplicare a Ministerului Securității Publice, prin urmare, nu am de ales decât să întrerup activitatea Forumului ca parte a acestui minister”, a spus Dr. Mordechai (Moti) Zaken, șeful biroului israelian al minorități creștine.

Zaken a promis să facă tot posibilul pentru a continua să lucreze cu liderii creștini din Israel și din străinătate pentru a favoriza prietenia israeliano-creștină.

Ultima reuniune a forumului a avut loc la 3 decembrie 2018 și a fost dedicată îmbunătățirii relației dintre organizațiile creștine și aripa de securitate a autorității aviatice din această țară. Israel a fost de acord să permită organizațiilor creștine să numească administratori de aeroport pentru a ușura experiența creștinilor care vin sau pleacă din ,,Țara Sfântă”.

Conducătorii creștini sunt dezamăgiți că întâlniri productive ca acestea nu vor mai fi ajutate de Forumul Guvernamental Creștin.

„Eu sunt un creștin care a trăit în Israel timp de aproape 40 de ani. De-a lungul acestor ani am lucrat pentru întărirea relațiilor dintre stat și comunitatea creștină, atât în țară, cât și în străinătate. În timpul petrecut aici, am descoperit un entuziasm local pentru sprijinul creștin asupra Israelului, dar foarte puțini oficiali sunt dispuși să ajute comunitatea noastră într-un mod practic”, a declarat David Pileggi, Rectorul Bisericii ,,Christos’’ din Ierusalim, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Pileggi i-a cerut lui Netanyahu ,,nu numai să restabilească Forumul, ci să-i și dea aprobarea deplină”.

Chuck Kopp, pastorul Congregației ,,Street Narkiss’’ și fostul președinte al Alianței Evanghelice din Israel, a trăit în această țară mai bine de cincizeci de ani. El a declarat pentru CBN News că

,,…am fost fericit să văd relații îmbunătățite între creștini și Israel de-a lungul anilor, dar am fost întristat să aflu despre acest pas negativ care întristează milioane de evanghelici din întreaga lume care văd în Ierusalim ca fiind casa lor spirituală. Guvernul Israelian și eforturile doctorului Moti Zaken au ajutat în nenumărate rânduri un mod de a încuraja această relație, ne-am bucurat de timpul împreună și ne-am întristat când covorul i-a fost tras de sub picioare, este foarte tragic. Zaken este înțelept și experimentat, a condus Alianța Guvernamentală Creștină cu mare curaj în ultimii cinci ani, iar asta dovedește că este un om de acțiune și nu doar de cuvânt. Solicităm guvernului să-l readucă pe Dr. Zaken la acest serviciu vital pentru comunitatea creștină.”

Decizia de a pune capăt Forumului Guvernamental Creștin vine într-un moment în care multe alte organizații israeliene și evreiești au început să construiască punți spre creștini, atât la nivel local cât și la nivel mondial. În 2004, Yuri Stern a fondat ,,Knesset Caucus Allies Christian’’ (KCAC), care este acum sub conducerea lui Knesset, Robert Illatov și Josh Reinstein. KCAC a înființat filiale în întreaga lume cu parlamentari creștini care susțin Israelul. De asemenea, a dat naștere micului dejun cu rugăciune din Ierusalim, care a adus sute de lideri creștini în capitala Israelului.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale