Ghidul creştinului pentru utilizarea reţelelor sociale

Ghidul creştinului pentru utilizarea reţelelor sociale – Stiri Crestine.ro

Evanghelistul, autorul şi fondatorul organizaţiei „Gândeşte-te la eternitate”, Matt Brown, tocmai a lansat o carte intitulată „Adevăr plus dragoste: modul lui Isus de a influenţa lumea”. În ea, Brown îi încurajează pe creştini să fie o dovadă vie a iubirii lui Dumnezeu în timp ce le spun oamenilor necredincioşi adevărul despre Isus Hristos.

Într-un interviu pentru Faithwire, Brown explică cum utilizarea reţelelor sociale, un adevărat megafon al zilelor noastre, poate fi problematică pentru creştinul care este serios privind misiunea sa de a face cunoscută Împărăţia lui Dumnezeu.

„Realitatea este că fiecare dintre noi avem o putere de a influenţa oamenii din jurul nostru, însă prin intermediul reţelelor sociale acum putem să influenţăm sute sau chiar mii de oameni – mult mai repede decât în orice alt moment din istorie,” spune el.

„Ca şi creştini, trebuie să ne oprim un pic şi să reflectăm cum folosim aceste instrumente,” a continuat Brown. „Nici o altă generaţie nu a avut ce avem noi la dispoziţie, şi anume să putem răspândi conţinut media în masă, practic non-stop, un fel de megafon online.”

Brown îl parafrazează pe cunoscutul evanghelist D.L. Moody, care spunea că  „ din 100 de oameni care nu vin la biserică, poate se găseşte unul care să citească Biblia, însă ceilalţi 99 îl vor citi pe creştin.”

El subliniază faptul că atunci când tu te decizi să-l urmezi pe Hristos, tu devii un ambasador al lui Hristos. Din acel moment încolo ceea ce spui şi ceea ce faci va influenţa modul în care oameniiil îl văd pe Hristos.

„Oameniiau nevoie să vadă adevărul lui Hristos, însă ei au şi o nevoie disperată să vadă dragostea lui Hristos,” spuneBrown. „Oamenii îl văd pe Hristos atunci când se uită la viaţa noastră.”

„Ioan scrie despre Isus atunci când zice: „Şi Cuvântul s-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, întocmai ca slava Singurului născut dinTatăl.”

„În plus şi apostolul Pavel leagă aceste două mari teme biblice atunci când ne spune în Efeseni 4:15 „ci credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la cel ce este capul, Hristos,” adaugă el.

Acesta este locul de unde lui Brown i-a venit ideea pentru cartea sa „Adevăr plus dragoste” pentru că, spune el, ca şi creştini ar trebui să creştem în mod constant în aceste două lucruri.

„Adevărul fără dragoste este doar zgomot pentru lumea din jurul nostru,” spune Brown. „Dragostea fără adevăr este lipsită de puterea lui Dumnezeu. Adevărul plus dragostea ne va da putere să influenţăm lumea din jurul nostru, începând cu familiile noastre, locurile noastre de muncă, vecini, prieteni şi chiar persoane îndepărtate din ţară şi din lumea întreagă.”

Cum ar trebui să se comporte creştinii, în comparaţie cu cei care nu sunt credincioşi?

Brown a citat din cartea „Semnul unui creştin” scrisă de cunoscutul teolog Francis Schaffer, unde acesta subliniază importanța pentru cel credincios de a păstra un echilibru între adevăr şi dragoste, care trebuie cultivat în mod conştient, trebuie învăţat, scris despre el şi discutat între noi.

Un obstacol uriaş pentru mileniali care îi face să îl respingă pe Hristos

Trebuie să existe o diferenţă între modul în care creştinii îşi exprimă dezacordul unii cu alții, faţă de modul în care restul lumii face acest lucru – dacă această diferenţă nu există, atunci e o problemă.

Brown explică faptul că ideile lui Schaffer sunt relevante şi astăzi, mai ales prin prisma faptului că creştinii au în zilele noastre acces la mii de „prieteni” şi de multe ori nimeni nu se gândeşte de două ori înainte de a distribui o opinie despre vreun subiect de actualitate.

Din acest motiv, Brown accentuează faptul că este „cu atât mai important să redescoperim cum să îl prezentăm pe Isus şi cu dragoste şi cu adevăr.”

Cum ar trebui creştinii să îşi exprime opiniile?

În interviul pentru Faithwire, Brown spune că este esențial pentru creştini să înveţe cum să „îşi exprime dezacordul în mod respectuos în lumea de astăzi.”

„Prea des asistăm la meciuri cu urlete, iar exprimarea unei atitudini contrare într-un mod demn şi cu delicateţe nu mai este preferată,” explică el. „Dacă însă credincioşii de peste tot adoptă farmecul harului, al bunăvoinţei și al unui limbaj politicos vom putea reuşi să schimbăm modul de a face conversaţie în cultura noastră, şi cred că oamenii vor fi atraşi către Hristos într-un număr mai mare.”

Cum să foloseşti „megafonul” reţelelor sociale de o manieră pozitivă

În această epocă în care internetul este accesibil de peste tot, poate fi greu să înveţi cum să înveţi să foloseşti reţelele sociale într-o manieră în care îl glorifică pe Dumnezeu.

„Noi suntem prima generaţie care trebuie să învăţăm cum să o facem, şi cum ne afectează pe toţi. În cultura de azi, există atât de multă dezbinare şi ură, şi cred că reţelele sociale amplifică acest lucru.”

Brown arătă spre faptul că folosirea reţelelor sociale poate avea atât efecte pozitive cât şi negative. El arată înspre două atitudini: „capcana comparaţiei” şi „frica de a nu pierde ceva”, ca fiind două puncte negative, însă există şi multe lucruri bune care pot fi folosite.

„De exemplu, nu a fost niciodată atât de uşor să răspândeşti Evanghelia cu toţi cei care te cunosc, şi să o faci fără frică, din moment ce eşti în faţa unui ecran şi nu te afli în prezenţa celor cărora o comunici.”

Brown spune că oamenii sunt atraşi de oamenii care reprezintă personificarea roadei Duhului, cei care seamănă cu Isus şi care îi îndreaptă pe oameni spre El.

„Realitatea este că adevărul, dragostea şi roada Duhului sunt lucruri atât de necesare în cultura de azi. Sper ca credincioşii care vor citi cartea vor înţelege importanţa lor şi vor pune în practică lucrurile învăţate.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale