Jihadistii ISIS avertizeaza online asupra unui nou atac la Notre Dame: „Asteptati urmatorul”

Jihadistii ISIS avertizeaza online asupra unui nou atac la Notre Dame: „Asteptati urmatorul”

Autor: karensmithdotblog.wordpress.com

Un grup mass-media jihadist legat de ISIS a publicat inca o data o imagine amenintatoare a Notre Dame, avertizand: „Asteptati urmatorul”. Grupul extremist a publicat imaginea clopotnitelor catedralei din Paris in flacari, care au supravietuit focului de luni.

el-grupo-de-medios-de-comunicacion-al-muntasir-difundio-un-afiche-en-las-redes-sociales-670460

Grupul extremist Al-Munatsir a publicat imaginea clopotnitelor catedralei din Paris in flacari, care au supravietuit focului de luni.
Nu exista indicii ca incendiul este relationat cu terorismul, dar fanaticii ISIS s-au bucurat de daunele produse catedralei de 850 de ani, un simbol al civilizatiei occidentale, cu doar cateva zile inainte de Pasti.

In timp ce catedrala ardea luni noaptea, grupul Al-Munatsir, legat de ISIS, a publicat un afis al catedralei in flacari, insotit de cuvintele: „Sa ai o zi buna”.
Al-Munatsir a impartitt, anterior, bucuria propagandei atacurilor teroriste care au zdruncinat Franta.

In 2016, o masina care transporta sapte butelii de gaz a fost gasita langa Catedrala Notre Dame. Trei femei au fost arestate in legatura cu presupusul complot terorist, desi se crede ca vizau o statie de cale ferata din Paris, decat catedrala in sine.

Procuratura din Paris a declarat ca trateaza focul ca un accident, excluzand incendierea si posibilele motive legate de terorism, cel putin pentru moment.

Cincizeci de anchetatori lucreaza acum la o proba „lunga” si „complexa” asupra cauzei, dar nu li se permite sa intre in catedrala din motive de siguranta, a declarat reporterilor procurorul parizian, Remy Heitz (foto).

Un functionar judicial de la Paris a declarat ca anchetatorii au interogat aproximativ 30 de persoane dupa incendiul de la Catedrala Notre Dame. El a spus ca cei mai multi dintre ei erau angajati care lucrau la renovarea monumentului, incluzand turnul care s-a prabusit acum.

Directorul de Patrimoniu de al Notre Dame a spus ca doar o singura bucata de arhitectura din interiorul cladirii sacre a fost deteriorata.

Laurent Prades (foto) spune ca altarul inalt, care a fost instalat in 1989, a fost lovit de vartejul catedralei, cand s-a prabusit in flacari.
„Am reusit sa salvam restul”, a declarat Prades, care a fost martor la prima recuperare peste noapte.
Toate stelele secolului al XVIII-lea, pietrele, frescele, capelele si marea orga sunt bine”.

Unul dintre cele mai pretioase obiecte ale catedralei, o relicva presupusa a fi coroana de spini purtate de Isus Hristos pe cruce, a fost mutata intr-o unitate sigura.

Cele trei „Ferestre de trandafir” de neinlocuit ale Notre Dame, care dateaza din secolul al XIII-lea, si despre care se temeau ca s-au topit sau au explodat, au ramas, de asemenea, intacte.

macron-cinco-anios-notre-dame

Sume imense au fost angajate pentru a repara reperul Parisului iubit, pe care presedintele Emmanuel Macron si l-a stabilit ca obiectiv sa fie terminat in cinci ani.
El a spus ca Franta „va reconstrui Catedrala Notre Dame chiar mai frumoasa”, in timp ce se adresa natiunii la mai putin de 24 de ore dupa incendiul devastator.

ISIS-linked jihadists warn of future terror attack on Notre Dame in online poster saying: “Wait for the next”

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale