O medie de trei biserici atacate pe zi in Franta multiculturala

O medie de trei biserici atacate pe zi in Franta multiculturala

In ultimii trei ani, bisericile franceze au devenit tinta vandalilor si infractorilor, cu o medie de aproape trei biserici vizate pentru vandalism pe zi.

Un raport al Serviciului Central de Informatii al Jandarmeriei a remarcat ca intre 2016 si 2018 au existat mii de cazuri de vandalism bisericesc care au atins maximul in 2017 cu 1.045 de cazuri, raporteaza Le Figaro.

Potrivit Ministerului de Interne al Frantei, cand se iau in consideratie cimitirele si alte locatii, numarul actelor de vandalism a crescut la 1.063 in 2018.

La inceputul acestui an, intr-o singura saptamana, intr-un caz detestabil de vandalism anti-crestin, Franta a vazut douasprezece biserici vandalizate, inclusiv atacatori care au incercat sa puna foc bisericii Saint-Sulpice din Paris.

In Nimes a avut loc un atac si mai violent, cu vandali care manjit cu fecale peretele bisericii Notre-Dame des Enfants si au furat obiecte din altar.

Basilique-royale-de-Saint-Denis-3-630x405-C-P-Cadet-pour-CMN-Paris

In luna martie a fost vandalizata si bazilica Saint-Denis veche de peste 800 de ani, in suburbiile Parisului populate acum cu imigranti musulmani, orga bazilicii fiind puternic avariata si ferestrele cu vitrouri au fost sparte.

1201_p5_vidpri_a0ph01

Furtul obiectelor religioase din 2016 au crescut de la 121 la 129 in 2018. Potrivit jandarmilor, jafurile sunt in mare parte o oportunitate, deoarece bisericile sunt adesea o tinta usoara. Un potir poate fi vandut pentru 200 si 2 000 de euro.

Autoritatile franceze au arestat anul trecut o pereche de imigranti romani suspectati ca se afla in spatele unor furturi din biserici, atat in ​​Paris, cat si in suburbiile orasului. Se presupune ca perechea a furat din proprietate lucruri in valoare de pana la 70.000 de euro.

https://voiceofeurope.com/2019/04/an-average-of-three-church-attacks-per-day-in-multicultural-france/

O medie de trei biserici atacate pe zi in Franta multiculturala

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale