„Copiii trebuie să învețe la şcoală despre relațiile homosexuale”

Ministrul învăţământului: „Copiii  trebuie să învețe la şcoală despre relațiile homosexuale”

Damian Hinds, ministrul educaţiei din Marea Britanie, a spus că niciun elev nu trebuie  să termine școala fără a lua lecții despre relațiile dintre același sex.

Potrivit ministrului, școlile vor fi „puternic încurajate” să vorbească despre părinții de același sex cu copii mici.

Comentariile vin după ce un parlamentar britanic laburist a fost admonestat pentru poziţia sa de a sprijini drepturile părinţilor de a-şi da acordul cu privire la conţinutul materialelor de educaţie sexuală pe care copii lor le vor studia la şcoală.

Familii diferite

Guvernul a finalizat în această săptămână programa școlară ce va introduce lecții obligatorii de Educație privind relațiile începând cu anul viitor.

Damian Hinds a declarat: „Noua noastră programă este clară, copiii trebuie să termine școala doar după ce au aflat şi despre relațiile LGBT.”

„Voi susține cu fermitate școlile să încurajeze discuţiile cu copiii în clasă, asupra faptului că există tot felul de familii diferite, puternice și iubitoare, inclusiv familii cu părinți de același sex, în timp cursurilor din școala primară”.

Opoziție puternică

O consultare recentă efectuată de autorităţi a evidențiat o opoziție pe scară largă față de planurile dea introduce  Educația privind relațiile în școlile primare.

Mai mult de 11.000 de persoane au răspuns,  dintre care 58% au spus că conținutul propus nu era „adecvat pentru vârsta copiilor.”

Cu toate acestea, Damian Hinds a insistat, iar noul subiect va fi obligatoriu din septembrie 2020.

Lipsă de interes

Marți, un parlamentar laburist, Roger Godsiff, a vorbit în numele unor părinți interesați într-o dezbatere despre lecţiile predate în şcoli cu privire la relaţiile LGBT. El a criticat profesorii pentru că sunt „total lipsiţi de interes” să se întâlnească cu părinții pentru a le afla obiecţiile legate de aceste lecții.

Parlamentarul din Birmingham a fost în prealabil avertizat de către Nick Brown, şeful laburiştilor,  după ce şi-a arătat sprijinul pentru părinții care protestează împotriva programului „No Outsiders” în școlile din Birmingham. La sfârșitul discursului său, Godsiff a cerut scuze „fără ezitare pentru orice ofensă adusă oricărei persoane de orice orientare sexuală, prin orice am spus sau am scris.”

Luna trecută, parlamentarul a declarat pentru publicaţia Birmingham Mail: „Am rezerve serioase cu privire la faptul că copiii de patru şi cinci ani sunt la vârsta potrivită pentru a le fi prezentate aceste idei”.

Parlamentarul a mai adăugat: „Nu este vorba de a avea un drept de veto asupra aspectelor legale privind egalitatea, ci despre a vorbi cu copiii, la o vârsta adecvată lor.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale