Un doctor creștin în pericol să-și piardă slujba pentru că se roagă cu pacienții

Un doctor creștin  în pericol să-și piardă slujba pentru că se roagă cu pacienții

Un medic creștin din Marea Britanie, care se roagă adesea cu pacienții săi, este cercetat și își poate pierde locul de muncă pentru practicarea rugăciunii la locul de muncă.

Richard Scott, un medic generalist în vârstă de 58 de ani, se roagă de multe ori cu pacienții care suferă de depresie, anxietate sau alte boli , informează ziarul The Sunday Times.

Dar Consiliul General Medical (GMC), o organizație care supraveghează și autorizează practica medicală, îl investighează acum pe  Scott pe baza unei plângeri din partea unui pacient care spune că a simţit disconfort și nesiguranţă din cauza rugăciunii doctorului. NHS Anglia, care administrează Sistemul Național de Servicii de Sănătate, îl investighează de asemenea pe doctor.

„Ei promovează un secularism agresiv”, a declarat doctorul pentru ziar. „ Ei sunt responsabili pentru siguranța publică însă dintr-o dată au făcut un mare caz dintr-o problemă minoră.”

Scott lucrează la Centrul Medical Bethesda din orașul Margate, la aproximativ 120 de km est de Londra.

Societatea Națională Secularistă (NSS) din Marea Britanie a informat Consiliul Medical General în luna mai că un pacient „foarte vulnerabil” a simțit „disconfort în folosirea rugăciunii”, a informat ziarul Telegraf . Plângerea NSS a spus că Scott a fost avertizat anterior despre „exprimarea credințelor sale religioase într-un mod care a afectat un pacient „cu tulburări psihologice.”

Scott susține că acțiunile sale sunt în beneficiul pacienților.

Un purtător de cuvânt al GMC a declarat că organizaţia lor are „datoria de a efectua o investigaţie.”

Nu este prima dată când doctorul Scott ajunge la ştiri pentru practicarea rugăciunii împreună cu pacienţii. Ziarul Telegraf a luat apărarea doctorului, într-un editorial din 2011.

„Nu susţine nimeni că doctorul Scott şi-a impus vreodată religia asupra vreunui pacient sau că credința lui a împiedicat vreodată capacitatea sa de a acorda îngrijiri medicale”, a afirmat editorialul. „Credința creștină este esențială pentru istoria țării noastre și pentru tradițiile noastre. Moștenirea sa este vizibilă peste tot. Este drept că astăzi, nimeni nu se așteaptă ca o persoană care deține poziții de autoritate și responsabilitate să fie un creștin practicant. Dar se pare că ne îndreptăm, ca şi societate, către o situație alarmantă în care credința practicată te descalifica la locul de muncă.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale