Fostul premier britanic, David Cameron, „mândru” pentru iniţiativa avută de a schimba legea căsătoriei

Fostul premier britanic, David Cameron, „mândru” pentru iniţiativa avută de a schimba legea căsătoriei – Stiri Crestine.ro

David Cameron a dezvăluit că mariajul între persoane de acelaşi sex a fost o problemă asupra căreia „și-a făcut multe griji și a avut ezitări”, dar că este unul dintre lucrurile de care este cel mai mândru de a-l fi promovat.

Parlamentarii britanici au votat pentru legalizarea căsătoriei gay în februarie 2013, în urma unui proiect de lege introdus de fostul prim-ministru, însă doar mai puțin de jumătate din parlamentarii conservatori l-au susținut pe Cameron pe această temă, iar el s-a bazat pe sprijinul liberal-democraților și a laburiştilor.

El a dezvăluit acum că activitatea sa în privința extinderii căsătoriei a fost „una dintre chestiunile cele mai controversate, dure și cauzatoare de dezbinare” din timpul mandatului său de prim-ministru.

În mult așteptata să autobiografie, care a apărut în foileton în ziarul The Times, Cameron dezvăluie că a pierdut sprijinul membrilor propriului partid în această privință și că unul dintre ei chiar a intrat în biroul său și şi-a rupt legitimaţia de membru de partid în fața lui.

Dar, în ciuda greutăților de a trece proiectul de lege prin Parlament, el „nu are absolut niciun regret” și susține că mariajul homosexual este unul dintre lucrurile „de care sunt cel mai mândru”.

El spune că, atunci când a ieşit în public în sprijinul căsătoriei gay, s-a „surprins pe sine însuşi”. Mai ales că, anterior, s-a abținut la votul privind iniţiativa lui Iain Duncan Smith (un lider conservator) de a respinge dreptul de a adopta copii pentru cuplurile gay.

„Ar fi trebuit să susțin în mod proactiv acest drept”, spune el.

De asemenea, el dezvăluie şi modul în care soția sa, Samantha, l-a încurajat să facă publică decizia sa în sprijinul căsătoriei gay. Și că, până la urmă, atunci când a anunțat iniţiativa legislativă în 2010, era tot mai pasionat de idee.

                       Parlamentul britanic, în noaptea votului privind căsătoriile homosexuale

Formarea coaliției

În noaptea în care deputaţii britanici au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex cu 400 de voturi pentru la 175 de voturi împotrivă, domnul Cameron a postat pe Twitter de ce a susținut această mișcare.

El a scris: „Există păreri puternice de ambele părți, dar cred că parlamentarii care votează ca şi gay-ii să se poată căsători doresc ca ţara noastră să facă un pas înainte.”

Cu câteva ore înainte, premierul a lansat o ultimă tentativă de a-i convinge pe parlamentarii Tory ( vechii conservatori, n.tr.) să sprijine căsătoria homosexuală, argumentând că aceasta va „face societatea noastră mai puternică”.

„Cred cu putere în instituţia căsătoriei. Îi ajută pe oameni să fie loiali unul celuilalt și cred că este corect ca și persoanele gay să se poată căsători ”, a spus el.

Cameron a fost nevoit să sufere ruşinea de a apela la parlamentarii laburişti și cei liberal-democrati pentru a obține victoria, un număr de 136 de consevatori votând împotriva acestei măsuri, mai mult decât cei 126 care au votat în favoarea ei.

George Osborne, Theresa May și William Hague au transmis o scrisoare deschisă deputaților conservatori pentru a-i convinge că „ este lucrul potrivit la momentul potrivit.”

Aceştia au scris: „Căsătoria a evoluat de-a lungul timpului. Credem că deschiderea acesteia către cuplurile de același sex nu doar că nu va slăbi, ci va consolida această instituție.

„După cum a spus şi David Cameron, ar trebui să susținem căsătoria homosexuală nu în ciuda faptului că suntem conservatori, ci pentru că suntem conservatori.

Atitudinile față de homosexuali s-au schimbat. O majoritate substanțială a publicului favorizează acum faptul că cuplurile de același sex s-ar putea căsători, iar sprijinul a crescut rapid. Acesta este lucrul potrivit de făcut la momentul potrivit ”, au spus aceștia într-o scrisoare comună publicată The Daily Telegraph.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale