Netanyahu nu renunţă şi propune un ‘guvern sionist puternic’ în Israel

https://www.infocrestin.com/

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a pledat miercuri pentru formarea unui”guvern sionist puternic” după alegerile legislative anticipate care îl plasează aproape la egalitate cu rivalul său Benny Gantz, potrivit sondajelor realizate la ieşirea de la urne, notează AFP, potrivit agerpres.

„În următoarele zile, vom demara negocieri în vederea alcătuirii unui guvern sionist puternic”, a declarat Benjamin Netanyahu, într-un discurs în plină noapte la Tel Aviv.

„Vom negocia cu cel mai mare număr de parteneri pentru a evita formarea unui guvern antisionist periculos (…) Nu va fi şi nu poate să fie un guvern care se sprijină pe partide arabe antisioniste, partide care neagă existenţa însăşi a Israelului ca stat evreu şi democratic”, a adăugat el.

Potrivit ultimelor sondaje la urne, partidul Likud al lui Netanyahu ar obţine între 30 şi 32 de locuri din cele 120 ale parlamentului (Knesset), faţă de circa 32 pentru formaţiunea Kahol Lavan (Albastru şi Alb) a fostului şef de stat major al armatei israeliene Benny Gantz.

Însumând mandatele aliaţilor strategici sau potenţiali, cele două partide ar obţine în jur de 55 sau 56 de locuri, departe de pragul minim de 61 necesar pentru alcătuirea unei majorităţi.

Acest calcul plasează partidele arabe israeliene de partea lui Gantz care a declarat că doreşte să discute „cu toată lumea”.

Partidul deocamdată „nealiniat” condus de Avigdor Lieberman, creditat cu 8 sau 9 locuri, ar putea înclina balanţa în eventuale negocieri. Liderul formaţiunii naţionaliste laice Israel Beitenu a pledat deja în cursul nopţii pentru un guvern de „uniune naţională”, însă fără partidele evreieşti ultraortodoxe.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale