Noi descoperiri arheologice privind existenţa regatul biblic al Edomului

Noi descoperiri arheologice privind existenţa regatul biblic al Edomului – Stiri Crestine.ro

JERUSALEM, Israel – Cercetătorii israelieni au descoperit dovezi care susțin relatarea biblică despre vechiul regat al Edomului a cărui întemeietor a fost Esau, fratele patriarhului Iacov. Regatul Edomului a existat în secolele XII-XI î.Hr. şi era situat în Transiordania, între Moab la nord-est, Arabah la vest și vastul deșert arab la sud și est.

Geneza 36:31 spune că Edom a fost o țară înfloritoare cu mult înainte ca „orice rege israelit să domnească”. Însă, ani de zile, experții nu au găsit practic nicio dovadă arheologică care să confirme când și unde a existat Edom – ceea ce îi făcea pe mulți să se îndoiască de relatarea biblică.

Acum, un studiu avansat publicat în PLOS One (un jurnal ştiinţific, n.tr.) de către o echipă de oameni de știință israelieni și americani constată că Edomul a existat cu adevărat la vremea și locul descris în Biblie.

„Folosind evoluția tehnologică ca un înaintaş al proceselor sociale, am fost capabili să identificăm și să caracterizăm apariția regatului biblic al Edomului. Rezultatele noastre dovedesc că s-a întâmplat mai devreme decât se credea anterior și în conformitate cu descrierea biblică”, a explicat prof. Ben-Yosef coordonator al Proiectului Central Tâmna Valley din cadrul Universității Tel Aviv.

Ben-Yosef, prof. Tom Levy de la Universitatea din California, San Diego, și echipa lor au mers la deșertul Arava din Israelul și Iordania de astăzi pentru a analiza

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale