Puterea unei zile proaste

Puterea unei zile proaste – Stiri Crestine.ro

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Hristos, căci, când sunt slab, atunci sunt tare. (2. Corinteni 12:9-10)

Am avut o zi proastă. O prietenie a fost testată, cineva a spus ceva neadevărat, iar lucrurile la serviciu nu au decurs așa cum mă așteptam.

În timp ce m-am așezat la sfârșitul zilei și i-am povestit totul soțului meu, motivul principal pentru care ziua mea nu a fost una bună, a ieșit în evidență: Nu am putut să mă controlez.

Dacă mi-aș fi controlat reacțiile și acțiunile, aș fi putut evita confruntarea cu prietena mea. Aș fi putut trata lucrurile mai bine sau m-aș fi întors pentru a remedia ceea ce nu a funcționat. Dacă mi-aș fi dat seama că astfel de lucruri se puteau întâmpla, aș fi putut face mai multe pentru a le evita. Dacă aș fi fost mai atentă la muncă, nu aș fi avut probleme. Ce mi-aș dori să nu mai fac greșeli.

Când gândirea mea începe să se scalde în deznădejde, de obicei reușesc să mă opresc. Aceasta a fost una dintre rarele zile în care nu am putut, iar când m-am trezit a doua zi dimineață, aveam în minte din nou toate cele întâmplate în ziua precedentă.

Când privim în Biblie, aceasta ne amintește că este în regulă dacă nu deținem controlul asupra circumstanțelor prin care trecem. Indiferent cât de inconfortabilă este situația mea sau cât de mult mă zbat să preiau controlul asupra propriilor puteri, acest lucru pur și simplu nu este posibil.

În astfel de momente de slăbiciune, mă întorc adesea către cartea Eclesiastul. Este una din cărțile mele favorite din Biblie, pentru faptul că îmi amintește că viața are suișurile și coborâșurile ei, iar ceea ce contează de fapt este numai Domnul meu. Atitudinea mea poate să afecteze modul în care privesc viața, iar Eclesiastul îmi arată o cale cum să îmi corectez gândirea.

… este bine şi frumos ca omul să mănânce şi să bea şi să trăiască bine în mijlocul muncii lui, cu care se trudeşte sub soare, în toate zilele vieţii lui, pe care i le-a dat Dumnezeu; căci aceasta este partea lui. (Eclesiastul 5:18)

Consider că aceste furtuni sunt oportunități ca să mă bazez pe puterea lui Dumnezeu, cu recunoștință pentru ceea ce mi-a dat. Pentru că, așa cum spune autorul cărții, este o binecuvântare și un dar al lui Dumnezeu să mă pot bucura de ceea ce fac și să accept munca și truda din viața mea. Indiferent care este lucrul cu care mă trudesc eu pe acest pământ, suveranitatea lui Dumnezeu îmi oferă confort și mă încurajează în credință.

Nu înseamnă că nu mă mai confrunt cu slăbiciunea și cu lipsa mea de control, dar mă bucur de puterea lui Dumnezeu și de prezența Lui pe tot parcursul vieții mele. Când eu nu pot influența o inimă, el poate. Când eu nu pot face lucrurile să meargă așa cum vreau, Dumnezeu are pregătit un plan care este mai bun chiar decât îmi pot imagina eu.

Doamne, îți mulțumesc pentru Cuvântul Tău și pentru înțelepciunea Ta. Îți mulțumesc pentru confortul și promisiunile pe care le găsesc în Biblie și, te rog, ajută-mă să găsesc puterea Ta atunci când vremurile devin grele. Crește-mi credința și reamintește-mi că, în Tine, inima mea este reîntregită. Ajută-mă să vă privesc dincolo de zilele rele, să mă pot bucura de viața pe care mi-ai dat-o în dar și să Te laud pentru tot ce ai făcut pentru mine.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale