Zeci de mii de oameni au manifestat în Slovacia pentru interzicerea avortului

https://www.infocrestin.com/

Zeci de mii de persoane au participat duminică la un marş în capitala Slovaciei, Bratislava, cerând o interzicere totală a avortului în această ţară, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

”Cine ucide un copil nenăscut ucide viitorul naţiunii”, se putea citi pe unele dintre pancartele manifestanţilor, în timp ce un organizator al manifestaţiei a subliniat în intervenţia sa că ”viaţa fiecărui om este nepreţuită, aşadar ea trebuie protejată de la concepţie până la moarte”.

Legislaţia privind avortul este în Slovacia relativ liberală faţă de cea din Polonia sau Malta, care au cele mai stricte legi la acest capitol între ţările UE. În Slovacia în prezent avortul la cerere este legal până la a 12-a săptămână de sarcină inclusiv, în timp ce avortul din motive de sănătate este permis până la a 24-a săptămână de sarcină. Dar parlamentarii conservatori şi cei de dreapta-radicală doresc ca avortul să fie permis doar până în a 6-a sau a 8-a săptămână de sarcină, ori chiar să-l interzică complet.

Legislativul de la Bratislava va începe luna aceasta dezbaterile privind restricţionarea avortului, dar nu este clar dacă propunerile avansate vor fi transpuse în lege. Partidul aflat la putere, SMER, o formaţiune social-democrată cu orientare conservatoare şi partenerul său de guvernare Partidul Naţional Slovac, de centru-dreapta, nu au precizat încă dacă vor susţine propunerile avansate.

Formaţiunea SMER a promis în schimb că va susţine adoptarea legislaţiei care va interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi adopţiile de copii în cazul cuplurilor formate din astfel de persoane.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale