În UE ajung mai mulți migranți din Afganistan decât din Siria

În UE ajung mai mulți migranți din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale prezentate marţi de Reuters, preluate de agerpres. Afganii au ajuns cei mai numeroşi migranţi ilegali; mulţi dintre ei vin din Iran, inclusiv din cauza dificultăţilor provocate de sancţiunile SUA.

UE s-ar putea confrunta şi cu un nou val de azilanţi din Siria, în urma ofensivei Turciei, arată agenţia. Oficialii europeni arată însă că afganii sunt problema cea mai actuală, inclusiv în insulele greceşti, unde ajung mulţi dintre ei.

De la începutul lui 2019, aproape 17.000 de afgani au traversat Marea Egee către UE, arată datele Frontex, agenţia europeană pentru securitatea frontierelor. Aproximativ jumătate din ei locuiau în Iran înainte de a încerca să treacă prin Turcia în Uniunea Europeană, a declarat agenţiei Reuters un înalt oficial european. Unii afgani sunt chiar născuţi în Iran, a arătat el. Lucrătorii afgani încearcă să găsească alte posibilităţi de a-şi ajuta familiile.

Situaţia economică în Iran s-a înrăutăţit considerabil din cauza politicii americane, adaugă

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale