noile legi privind avortul intră în vigoare

noile legi privind avortul intră în vigoare – Stiri Crestine.ro

Avortul a fost dezincriminat în Irlanda de Nord, în ciuda unei opoziții largi împotriva aceastei măsuri, după ce legile s-au schimbat peste noapte, conform Christian Today.

O ultimă tentativă de a opri modificările să intre în vigoare a avut loc la reîntâlnirea Adunării legislative de luni, dar nu s-a strâns suficient suport pentru a opri intrarea în vigoare a noilor legi.

În ceea ce este acum cel mai liberal regim de avort din Marea Britanie, femeile și fetele din Irlanda de Nord își pot întrerupe sarcina la cerere în orice moment până la punctul de viabilitate (24 de săptămâni, n. trad.) fără să mai fie condamnate de lege.

Prin schimbările făcute sunt eliminate și multe din barierele care erau în vigoare până acum, inclusiv protecția femeilor de a fi constrânse să facă avort.

Noile reglementări privind avortul în această provincie a Marii Britanii nu vor fi gata înainte de sfârșitul lunii martie 2020.

Activiştii pro-viață au promis să continue să pledeze pentru drepturile nenăscuților şi după ce noile reglementari vor intra în vigoare.

Dawn McAvoy, co-fondatoare a grupului pro-viață Both Lives Matter (Ambele Vieţi Contează) , a declarat: „Au fost peste 1.000 de zile fără guvern, iar activiștii pro-avort au profitat din păcate de asta.”

„Răspunsul lor la o sarcină nedorită este avortul. Noi spunem că femeile merită mai mult decât avortul. Merită să fie susținute pentru a alege viața. Așadar îi rugăm pe politicienii noștri să nu mai piardă timpul.”

„Ambele vieți vor conta întotdeauna, astfel încât acesta nu este sfârșitul, este doar sfârșitul începutului și vom fi activi în procesul de consultare pentru a ne asigura că ambele vieți contează.”

„Când Adunarea va fi reunită, vom acționa pentru a inversa o lege nedreaptă aplicată printr-un proces viciat, care va duce la consecințe nefaste pentru femei și pentru copiii lor nenăscuți.”

Liam Gibson, activist politic în cadrul Societăţii pentru Protecția Nenăscuților, a declarat: „Este o zi foarte întunecată pentru Irlanda de Nord și pentru toți cei care cred în inviolabilitatea vieții umane.”

Schimbările legislative privind avortul au fost votate de către membrii parlamentului din Westminster în absența unei ședințe de plen a Adunării, în ciuda unei opoziţii puternice.

Un sondaj realizat la începutul acestei luni de LucidTalk pentru organizaţia Both Lives Matter a constatat că peste jumătate dintre adulții din Irlanda de Nord nu  susțin noile modificări privind avortul.

Nola Leach, directorul executiv al CARE (Acţiunea Creştină privind Cercetarea în Educaţie, n. Trad.), a declarat că schimbările sunt „tragice”.

„Este tragic deoarece noile legi vor pune în pericol și femeile și bebelușii, în loc să-i protejeze.”

„Aceste schimbări nu reprezintă un progres; sunt un pas înapoi. Avortul va fi acum legal în Irlanda de Nord pe motive de handicap și sex, nu vor exista reglementări precise până cel puțin în martie 2020 și chiar şi acest lucru nu este garantat.”

„Oamenii din Irlanda de Nord merită mai mult decât o astfel de stare de lucruri. Continuăm să credem că atât viața mamei cât şi cea a copilului contează, iar munca noastră de a fi o voce pentru cei nenăscuți și pentru a susţine o cale mai bună care să mențină atât demnitatea mamelor cât și a bebelușilor va merge înainte.”

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale