Un nou început pentru micii proprietarii de afaceri creştini din Siria

Un nou început pentru micii proprietarii de afaceri creştini din Siria – Stiri Crestine.ro

Lucrători îndepărtând molozul pentru a reconstrui un magazin ce a fost bombardat

Organizaţia creştină Open Doors derulează un proiect prin care micii întreprinzători creștini din Siria pot beneficia de un nou început.

După ce violențele au încetat în orașul Alep și oamenii au început să se întoarcă în oraș, mulți au găsit ceea ce lăsaseră în urmă, agoniseala lor de-o viaţă, distrusă.

În cazul lui Vartouhi Abajian, magazinul ei de dulciuri și alimente a fost jefuit și distrus în mod grav.

„Clădirea magazinului a fost avariată, unii pereţi s-au prăbușit. Aveam nevoie să muncesc așa că am început să fac mâncare acasă, dar bucătăria mea era prea mică. Situația mea devenise imposibilă, așa că o reconstrucție a magazinului era vitală pentru a-mi restabili traiul, ” a spus Abajian.

Ea a putut să reînceapă vechea afacere cu sprijinul bisericii sale locale, care a fost transformată într-un Centru al Speranței – unul dintre cele 16 centre din Siria – prin care Open Doors oferă ajutor vital pentru mii de familii vulnerabile, precum și formare profesională și împrumuturi.

În magazinul ei restaurat, Abajian gătește mâncare la pachet cu specialităţi din bucătăria armenească, atât mese cât și dulciuri, și ia şi comenzi speciale.

Afacerile ei acum „merg cu mult succes”, spune ea.

Proprietară de afacere creștină care lucrează bucătaria ei

„Ca femei, o putem face, putem fi productivi, chiar și în această perioadă dificilă avem posibilitatea să producem.”

O altă afacere care a repornit cu succes recent este salonul de coafură al lui Rober Karageozian. Când Alep a ajuns sub asediu, el a trebuit să fugă în Liban împreună cu soția și cei doi copii ai lor.

„A fost o perioadă groaznică în Alep. Zona în care trăim a fost sub atac continuu. Nu aveam apă, nici electricitate, nici combustibil pentru încălzire și nu se găsea nimic de lucru. Așadar, am decis să plecăm în Liban unde puteam lucra ca frizer,” a spus el.

Când Rober s-a întors în Siria și-a găsit magazinul deteriorat destul de rău. Cu ajutorul unui Centru al Speranței, salonul de coafură al lui Rober a fost restaurat și a putut să cumpere mobilierul și echipamentele necesare. Acum își poate asigura familia și a putut chiar angaja şi un tânăr stagiar, Elias.

„Mi-am redeschis magazinul și afacerea depășește toate așteptările”, a explicat el. „Am o reputație bună și am deja mulți clienți. Afacerile sunt bune. Binecuvântarea de a avea acest magazin a venit la timp pentru mine.”

În 2016, Open Doors a lansat campania Speranță pentru Orientul Mijlociu, pentru a atrage atenția internațională asupra persecuției creștinilor din Irak și Siria.

De atunci, peste 30.000 de familii din Siria și Irak au fost ajutate cu proiecte de ajutor și reabilitare.

Bisericile partenere Open Doors speră să înființeze încă 20 de Centre ale Speranței în Siria, pentru a oferi ajutor pe termen scurt, micro-împrumuturi și instruire pentru asigurarea mijloacelor de trăi pentru a ajuta oamenii să își reconstruiască viața pe termen lung.

Siria se află pe locul 11 Topul Mondial al Persecuţiei întocmit anual de organizaţia Open Doors, un clasament al primelor 50 de țări din lume unde este cel mai dificil să trăiești ca şi creștin.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale