Autoritatea Palestiniană recunoaște în mod oficial un grup evanghelic

Autoritatea Palestiniană recunoaște în mod oficial un grup evanghelic – Stiri Crestine.ro

Autoritatea Palestiniană (A.P.) a acordat oficial recunoaștere legală unui grup evanghelic regional, potrivit unui anunț făcut la Adunarea Generală a Alianței Evanghelice Mondiale (WEA).

Ani de zile, Consiliul Bisericilor Evanghelice Locale din Țara Sfântă a funcționat în Cisiordania, dar fără recunoașterea oficială din partea guvernului.

Președintele Consiliului, Munir Kakish, a anunțat în cadrul Adunării Generale a WEA, care a avut loc 7-12 noiembrie în apropiere de Jakarta, Indonezia, că A.P. a acordat în cele din urmă recunoașterea legală organizației pe care o conduce.

Într-o copie a discursului său transmis către The Christian Post, Kakish a anunțat că lucrează de 12 ani pentru a obține această recunoaștere.

„Ni s-au acordat drepturi civile depline ca organizație religioasă”, a punctat Kakish. „Acesta este un moment istoric, deoarece alte țări din apropiere nu ne oferă recunoaștere.”

„Inimile noastre sunt pline de mulțumire lui Dumnezeu pentru aceast progres”, a adăugat el, mulțumind, de asemenea, președintelui A.P. Mahmoud Abbas și lui Dr. Ramzi Khoury, directorul general al Fondului Național Palestinian.

Munir Salim Kakish și episcopul Efraim Tendero, ținând în mână documentul care acordă recunoaștere evanghelicilor

Ca urmare a recunoașterii oficiale, Consiliul poate acorda certificate de căsătorie, poate avea cont bancar și poate achiziționa legal terenuri care să fie înregistrate în numele organizaţiei.

Episcopul Efraim Tendero, secretar general al WEA pentru care Consiliul este reprezentantul  lor din regiune, a celebrat aceasta recunoaștere într-un discurs la Adunarea Generală.

„Ne-am bucurat de un succes minunat în această săptămână, când Autoritatea Națională Palestiniană a acordat o recunoaștere deplină alianței noastre evanghelice din Palestina, recunoaştere pentru care am depus eforturi în ultimii de 12 ani”, a declarat Tendero.

„Creștinii din toată lumea suferă pentru credința lor. Este îmbucurător să știm că jucăm un rol semnificativ în a-i reprezenta și a-i încuraja.”

De asemenea, Tendero a subliniat importanța activismului juridic pentru libertatea religioasă ca parte a misiunii WEA, marcând-o „una dintre cele mai importante activități ale noastre”.

„Această susținere este esențială pentru obiectivul nostru de a permite predicarea Evangheliei în întreaga lume. De asemenea, susținem, ca principiu, libertatea religioasă pentru toți oamenii, nu doar pentru creștini. Făcând acest lucru, câștigăm respect și parteneri pentru eforturile noastre ”, a continuat el.

„Am stabilit relații instituționale prietenoase, continue, cu toate confesiunile creștine majore. Ca parte a acestei lucrări, am numit persoane cunoscute, cu o bună reputaţie, precum ambasadorii noștri la Vatican, Patriarhia ecumenică a Bisericilor Ortodoxe și Bisericile Ortodoxe Ruse. ”

Fundaţia Porţi Deschise (Open Doors), care monitorizează persecuția creştinilor, a descris populația creștină a Teritoriilor Palestiniene drept „prinsă la mijloc” între limitele impuse de autoritățile israeliene și ostilitatea religioasă a musulmanilor palestinieni.

„Toate grupurile creștine se luptă cu restricţii privind deplasările și alte limitări impuse de autoritățile israeliene. Cei care se convertesc la creștinism din islam, se confruntă cu cea mai grea persecuție,” a declarat Open Doors.

„În Cisiordania sunt amenințați și puși sub presiune mare, în Gaza situația lor este atât de periculoasă încât își trăiesc credința creștină în cel mai mare secret. Cu toate acestea, numărul convertiților de la Islam este în creștere.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale