Ofițer de poliție bolivian împușcat, salvat de Biblia din buzunarul de la piept

Ofițer de poliție bolivian împușcat, salvat de Biblia din buzunarul de la piept

Un ofițer de poliție din Bolivia, care a fost împușcat în piept în timpul tulburărilor civile iscate după izgonirea fostului președinte bolivian, Evo Morales, a declarat că viaţa i-a fost salvată de o Biblie ce o avea în buzunarul aflat în partea stângă a pieptului.

„Da, a fost un miracol”, a declarat pentru mass-media boliviană ofițerul care nu şi-a dat numele, un creștin devotat.

Imagini ale Bibliei de buzunar au apărut în mass-media locală și într-o postare pe Facebook în limba spaniolă, în care se descria incidentul. Partea din față a Bibliei albastre arată o mică gaură de dimensiunea unei radiere de creion. O gaură de ieșire pe coperta din spate este mai mare și arată mai multe bucăți ale paginilor sale sfâșiate și zdruncinate de impactul cu glonţul. De asemenea, ofițerul avea în buzunar şi un box de aramă, rupt în jumătate de la glonț.

Oscar Gutierrez, șeful Forțelor Speciale de Luptă împotriva Crimei din Santa Cruz, a declarat că ofițerul în cauză a făcut parte dintr-un contingent al forțelor de ordine care a încercat să restabilească miercurea trecută ordinea în orașul Yapacani, când a fost „împușcat de un glonţ”, care se crede că era de 9mm.

„Este un tânăr ofițer a cărui viață a fost salvată în mod miraculos,după ce a fost împușcat cu un proiectil”, a declarat Gutierrez, adăugând că poliţistul aflat în misiune „a avut o Biblie care a oprit proiectilul.”

Supraveghetorul de poliție a declarat că ofițerul este în afara oricărui pericol, dar a fost totuşi dus la un spital din Santa Cruz pentru teste de rutină și este de așteptat să se întoarcă la muncă în curând.

Incidentele din Yapacani au făcut parte dintr-o serie de proteste la nivel național, declanşate în urma unei aparente lovituri militare împotriva președintelui Evo Morales, care a fugit în Mexic. Susținătorii săi au început să protesteze în capitala La Paz, la doar câteva ore de la ceremonia de jurământ pentru președintele interimar Jeanine Anez și a noului său cabinet. Confruntările violente s-au răspândit și în alte orașe, inclusiv Yapacani, situate în regiunea de est a Boliviei, la aproximativ 450 de mile de La Paz. Polițiștii din Yapacani lucrau pentru a goli un drum principal din oraș ce fusese blocat, când ofițerul a fost împușcat.

„Știu că armele folosite au fost furate de la poliția boliviană”, a spus Gutierrez reporterilor.

Se crede că protestatarii folosesc şi gaze lacrimogene, care de asemenea au fost furate de la forțele de ordine.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale