Statuia zeului păgân Moloc afișată la intrarea în Colosseumul din Roma

Statuia zeului păgân Moloc afișată la intrarea în Colosseumul din Roma – Stiri Crestine.ro

Începând de acum şi până în martie 2020, ca parte a unei expoziții care sărbătorește orașul antic Cartagina, o statuie uriașă a lui Moloc, zeul vechilor canaaniți și cartaginezi, va saluta vizitatorii la intrarea în Colosseumul Roman.

Moloc este zeul păgân care cerea celor ce i se închinau să-și arunce copiii în pântecul lui încins, ca act de închinare. Locația unde a fost plasat statuia are o semnificaţie specială, deoarece Colosseumul Roman este locul în care mulți creștini timpurii au fost măcelăriți pe mâna unor dictatori descreierați, înspăimântaţi de o credință pe care nu o puteau opri.

Anterior, Biserica Catolică a făcut din Colosseum un loc sacru pentru a-i onora pe acești primi creștini martirizați pentru credința lor, amenajând acolo şi Stații ale Crucii pentru ca credincioșii din zilele noastre să contemple jertfa înaintaşilor lor. Acum locul este păzit de zeul păgân Moloc, a cărui nevoie pentru sacrificii de copii nou-născuţi a fost comparată cu epidemia modernă a avortului, iar credincioșii sunt întâmpinați cu o statuie care cinstește o zeitate păgână antică al cărei spirit ucigaș încă încearcă să omoare copii.

LifeSite News informează că statuia nu este binevenită pentru unii pelerini creștini. „Am fost atât de încântați în ziua în care am decis să mergem la Colosseum”, a declarat Alexandra Clark, o credincioasă catolică. „Dar în momentul în care am ajuns acolo priveliștea care ne-a salutat a fost oribilă. Stând de pază în faţa intrării era o statuie uriaşă a zeului păgân Moloc. Era plasată într-o asemenea poziţie ca oricine intră în Collosseum  trebuie să treacă pe lângă ea.” Pentru Clark, este „o batjocură” a martirajului primilor creștini.

Potrivit LifeSite, imaginea lui Moloc este modelată după una ce a apărut în filmul mut italian Cabiria, din 1914. În film, idolul lui Moloc, instalat într-un templu cartaginez, are în pântece un cuptor uriaș de bronz, în care sunt aruncate sute de copii. Cabiria, eroina filmului, este amenințată cu aceeaşi soartă.

Istoricii greci antici consemnează că aruncarea copilaşilor în viață în mijlocul unui cuptor încins, ca ofrandă în cinstea zeilor, era o practică comună în Cartagina. Cartaginenii „și-au numit zeitatea Baal și Cronus sau Saturn, zeul roman care, potrivit mitului, și-a mâncat propriii copii, că nu cumva aceștia să-l înlăture de la putere.”

Moloc este, de asemenea, menționat de mai multe ori în Levitic, unde sacrificarea copiilor este strict interzisă.

Unii catolici tradiționali văd ca un fapt ironic afișarea acestei statui, ca o altă confirmare a faptului că doctrina lor bisericească de bază este subminată din interiorul bisericii.

Afişarea statuii lui Moloc a coincis cu întâlnirea Sinodului Amazonului din America de Sud la Vatican, întâlnire la care au fost expuse statuete păgâne ale fertilităţii, chiar în câmpul vizual al papei Francisc. Credincioșii catolici au fost indignaţi.

Megan Fox scrie în PJ Media, „Totul a început cu ceremonia de deschidere din grădina Vaticanului, care a fost plină de închinare la natură și cu ceea ce părea a fi închinare la idoli, chiar în fața papei şi cu binecuvântarea sa. Nu trebuie să ai o diplomă în artă pentru a recunoaște zeițele fertilității antice… Închinarea înaintea imaginilor sculptate ale zeițelor fertilității nu este catolică.”

Consternare a produs şi şeful Sinodului Amazon, episcopul Erwin Krautler, care a spus că „încă nu am botezat un indian și, de asemenea, nu o voi face”.

Fox explică doctrina catolică în acest sens: „Această afirmație nu a fost retractată de Krautler. Botezul este un sacrament cheie în credința catolică și Biserica învață că nu se poate intra în cer fără el.”

Impresia generală oferită de Sinodul Amazon pentru catolicii tradiționali, potrivit Fox, este că „Biserica Catolică a fost aruncată într-o stare de confuzie totală de când Papa Francisc a urcat pe scaunul Sf. Petru. Tăcerea sa și liniștea conducătorilor Bisericii privind problemele cruciale ale credinței au creat haos și dezbinare între aripa de stânga și catolicii tradiționali.”

Pentru cei credincioși afișarea unei statui a lui Moloc în locul în care Nero i-a torturat pe creștini și i-a hrănit la lei este îngrijorător și reprezintă încă un pas către preamărirea unor idoli care ar trebui stârpiți.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale