Evanghelistul Reinhard Bonnke a plecat în veșnicii

Evanghelistul Reinhard Bonnke a plecat în veșnicii – Stiri Crestine.ro

Marele evanghelist german Reinhard Bonnke a plecat sâmbătă, 7 decembrie 2019, în veșnicii. După 60 de ani de alergare activă în câmpul Evangheliei, în mare parte pe continentul Africii, familia a anunțat despărțirea dureroasă.

„Dragi frați și surori,

Cu mare regret, familia Bonnke vă anunță despărțirea de preaiubitul nostru soț, tată, bunic, evanghelistul Reinhard Bonnke. A plecat în pace astăzi, 7 decembrie 2019, după 60 de ani de propovăduire activă a Evangheliei în toată lumea.

Dorim să vă mulțumim din numele lui și al familiei noastre pentru dragostea dvs și susținerea neclintită, care i-au permis lui să propovăduiască Vestea Bună la milioane de oameni. El l-a propovăduit pe Isus Hristos.

Cu dragoste în Cristos,

Anne Boonke și familia”.

„Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor! Cine nu se va teme, Doamne, și cine nu va slăvi Numele Tău? Căci numai Tu ești sfânt, și toate neamurile vor veni și se vor închina înaintea Ta, pentru că judecățile Tale au fost arătate!” Apocalipsa 15:3-4.

Reinhard Bonnke a fost un evanghelist penticostal german, cunoscut în principal pentru misiunile sale evanghelice în toată Africa. Bonnke fusese evanghelist și misionar în Africa din 1967.  Campaniile de evanghelizare la care a predicat au înregistrat peste 75 de milioane de convertiți la creștinism.

Reinhard Bonnke s-a născut la 19 aprilie 1940 în Königsberg, Prusia de Est, Germania, în familia unui ofițer de logistică a armatei. Cu mama și frații săi, el a fost dus în Danemarca în timpul evacuării Prusiei de Est și a petrecut câțiva ani într-un centru de persoane strămutate. S-a născut din nou la vârsta de nouă ani după ce mama sa a vorbit cu el despre un păcat pe care l-a comis. El a plecat pentru munca misionară Africa la vârsta de 10 ani și spune că a avut experiența Botezului în Duhul Sfânt. După slujba de război, tatăl său devenise pastor.

Bonnke a studiat la The Bible College of Wales din Swansea, unde a fost inspirat de regizorul Samuel Rees Howells. Într-o întâlnire după ce Howells a vorbit despre răspunsuri la rugăciuni0, Bonnke s-a rugat: „Doamne, vreau să fiu și eu un om de credință. Vreau să văd cum vei asigura nevoile”. Trecând prin Londra, el a avut o șansă de întâlnire cu celebrul predicator George Jeffreys, care l-a încurajat pe tânărul student german. După absolvire, a rămas în Germania timp de șapte ani. Și-a început slujirea în Africa, cu care este identificat în principal, predicând în Lesoto în 1967. Ulterior a ținut întâlniri evanghelice pe tot continentul.

Cu mai multe detalii despre viața, slujirea și moștenirea lăsată de Reinhard Bonnke vom reveni în curând. De asemenea, urmăriți site-ul nostru pentru a afla despre campaniile de Evanghelizare desfășurate de Reinhard Bonnke în România și mărturii de la cei care l-au cunoscut față în față. Fiți un creștin informat, ȘtiriCreștine.ro vă informează!

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale