O treime din clinicile de avort din S.U.A. s-au închis în ultimii 5 ani

O treime din clinicile de avort din S.U.A. s-au închis în ultimii 5 ani – Stiri Crestine.ro

Clinicile independente de avort se închid într-un ritm rapid în Statele Unite, pe măsură ce statele adoptă legi pentru a proteja copiii nenăscuți și mamele împotriva avortului.

Un nou raport al grupului pro-avort Abortion Care Network a constatat că aproape o treime din toate clinicile de avort au fost închise începând cu 2012.

Rețeaua este alcătuită din clinici independente care nu fac parte din gigantul Planned Parenthood, care este cel mai mare lanț de avort din America. Clinicile independente de avort realizează peste 50 la sută din toate avorturile, iar restul se împart intre Planned Parenthood și spitalele și cabinetele medicilor.

Între 2014 și 2019, 136 de clinici de avort s-au închis în toată țara. Statele care au înregistrat cel mai mare număr de închideri au fost California cu 15, Texas 15, Florida cu 11 și Michigan tot 11, potrivit raportului.

În prezent, în țară există 334 de clinici de avort independente.

Acest clinici sunt responsabile de marea majoritate a avorturilor efectuate în ultima etapă a sarcinii. Conform raportului, aceste realizează 94% din toate avorturile la sau după 22 de săptămâni de sarcină. Bebelușii sunt formaţi complet la 22 de săptămâni.

Între timp, există foarte puţine clinici noi de avort care se deschid. Raportul precizează că acest număr este doar de „câteva”.

Grupul pro-avort a dat vina pe legile pro-viață și alte eforturi întreprinse drept principalul motiv al închiderilor. Cu toate acestea, se pare că acest motiv este doar ce se speculează; în fapt clinicile de avort nefiind întrebate de ce s-au închis.

 

„Politicienii anti-avort au implementat de mult timp restricții dure pentru a încerca să închidă furnizorii independenți de avort”, a declarat pentru CBS News Nikki Madsen, directorul executiv al rețelei de avort. „Din 2010, politicienii anti-avort au adoptat peste 400 de legi care au făcut ca operaţiunile unei clinici de avort să fie ori prea scumpe ori imposibile din punct de vedere logistic.”

Aceste legi sunt de fapt reglementări de bun-simţ ale activităţii clinicilor de avort care protejează femeile și nou-născuţii. În legislaţie se precizează că facilităţile de avort trebuie să îndeplinească standardele de bază de sănătate și siguranță, fiind necesare inspecții anuale, existența acordurilor de admitere în spital în cazul apariţiilor unor uregnțe cauzate de complicații, raportări statistice către stat și alte reguli de aceeaşi natură.

Reglementările asupra clinicilor de avort contribuie la protejarea pacienților de acţiuni reprobabile precum cele comise de Kermit Gosnell din Philadelphia, a cărui clinică nu a fost inspectată timp de mai mult de un deceniu.

Legile pro-viață, educația și eforturile de informare realizate de către centrele de consiliere în sarcină, casele maternale și alte organizații similare au, de asemenea, impact. Acestea oferă femeilor însărcinate informații pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză despre copilul ei nenăscut și oferă sprijin atunci când alege să fie părinte sau când se face un plan de adopție. Industria avortului se micșorează, deoarece tot mai multe mame sunt sprijinite să aleagă viața pentru bebelușii lor.

Organizația pro-viață Operațiunea Rescue urmărește ce clinici de avort se deschid și care se închid. Într-un raportul publicat de această organizaţie la începutul acestui an, se constată o tendință similară.

Potrivit statisticilor realizate de această organizaţie, care includ Planned Parenthood precum și clinici independente de avort, 40 de clinici de avort s-au închis sau au încetat să mai facă avorturi în 2018. Numărul total de clinici de avort din S.U.A. a fost de 697 la data publicării acestui raport.

Industria avorturilor a scăzut rapid începând cu anii ’90. Potrivit Operation Rescue, în 1991 existau 2.176 de clinici de avort.

Numărul bebelușilor nenăscuți care sunt avortați în fiecare an a scăzut şi el pe măsură ce tot mai multe femei aleg viața pentru bebelușii lor. Cel mai recent raport al Centrului pentru Controlul Bolilor (C.D.C.) arată că numărul avorturilor a scăzut cu 24% în ultimul deceniu.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale