Pastor din U.K. hărţuit şi ameninţat după ce a spus că evenimentele Gay Pride sunt „dăunătoare pentru copii”

Pastor din U.K. hărţuit şi ameninţat după ce a spus că evenimentele Gay Pride sunt „dăunătoare pentru copii” – Stiri Crestine.ro

Un pastor creștin a primit o amenințare cu moartea după ce a spus că el crede că paradele de tip Gay Pride sunt „dăunătoare pentru copii”.

Într-o postare pe Twitter, pastorul Keith Waters, din Ely Cambridgeshire a sugerat creștinilor să se abțină de la participarea la paradele Pride, deoarece acestea sunt în contradicţie cu învățătura biblică.

El şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la paradele homosexualilor spunând: „Acestea promovează o cultură și încurajează activități care contravin credinței și moralității creștine. Ele sunt în mod special dăunătoare copiilor.”

Pastorul Waters spune că un jurnalist s-a prezentat la biserica sa înainte de serviciul religios de duminică și a încercat să-l preseze să își ceară scuze pentru comentariile sale.

El spune că presiunea din mediul online împotriva sa a început să crească după ce comentariile sale au aparut într-un ziar local, iar un consilier local liberal- democrat a solicitat pe Twitter ca pastorul să fie cercetat de poliție pentru un „incident de ură.”

Pastorul spune că a fost şi hărțuit într-o ocazie, când, întorcându-se acasă împreună cu soția sa, a găsit la ușa din fața casei angajaţii unei firme de pompe funebre care fuseseră trimiși să „îi aranjeze înmormântarea”.

Într-un alt incident, el spune că a fost aproape doborât de pe bicicletă de o femeie localnică ce a trecut pe lângă el cu mașina ei, fiind deranjată de comentariile sale.

El spune că a șters ulterior postarea de pe reţeaua socială din teamă pentru siguranța familiei sale și a congregației sale.

Cu toate acestea, el a întâmpinat dificultăți suplimentare atunci când funcţia sa de îngrijitor la o școală primară din localitate a fost pusă în discuție.

A fost cercetat de conducerea școlii cu privire la postarea făcută în mediul online și după ce i s-a dat un ultim avertisment pentru că „a adus atingere reputaţiei școlii” și încălcarea codului de conduită al acesteia, a simțit că nu are altă opţiune decât să demisioneze.

El este acum sprijinit de Christian Legal Centre într-o acţiune în instanţă împotriva școlii pentru comportament abuziv al angajatorului, discriminare și încălcarea principiului de egalitate în sectorul public. De asemenea, consideră că școala a limitat drepturile sale la libertatea religiei, a expresiei și a gândirii.

Waters spune că el nu este critic fata de oamenii din comunitatea LGBT, ci faţă de natura evenimentelor Pride.

„Oricine crede în libertatea religiei și a exprimării ar trebui să fie foarte preocupat de povestea mea,” a spus el.

„Acesta a fost un atac, nu doar împotriva credințelor mele creștine, ci împotriva oricui care îndrăznește să pună la îndoială aceste chestiuni în mod public. Cea mai mare îngrijorare ar trebui să fie că o poveste ca a mea devine un lucru normal.

„Susțin că în postarea mea nu am discriminat pe nimeni. Mesajul meu a fost îndreptat spre creștini și nu a criticat persoanele sau comunitatea LGBT, doar evenimentele Pride. Mulţi oameni au fost uluiţi de modul în care am fost tratat, dar le este prea frică să vorbească.”

„Copiii nu ar trebui să fie niciodată expuși la nuditate sau acte sexuale, fie că este vorba de Gay Pride sau de orice alt eveniment. Sunt hotărât să lupt pentru libertatea de a spune asta și cred că nimeni nu ar trebui să-şi piardă slujba sau să fie forțat să plece de la locul de muncă pentru că are și îşi exprimă opinii legitime”.

Comentând despre caz, Andrea Williams, director executiv al Christian Legal Centre, a declarat: „Școlile și bisericile noastre au nevoie de mai mulți oameni care au interesele comunităţii la inimă, cum este pastorul Keith Waters. Pentru o simplă postare, în care şi-a exprimat îngrijorarea sinceră cu privire la ceea ce sunt expuşi copiii, Keith a fost amenințat, hărțuit și forţat să-şi abandoneze funcţia pe care o avea.

„Aceasta nu este o doar o problemă locală în oraşul nostru, ci o tendință în creștere de intoleranță și amenințare, nu doar la adresa creștinilor, ci a oricui din țara aceasta care îndrăznește să se opună evenimentelor Pride.”

„Ne angajăm în această cauză, şi solicităm Bisericii să facă mai mult pentru a proteja creștinii curajoși precum Keith Waters și pentru a susţine public ca modelul căsătoriei aşa cum l-a lăsat Dumnezeu, este între un bărbat și o femeie şi reprezintă fundamentul unei societăți sănătoase.”

„Celebrarea haosului sexual și a imoralității afişată public la evenimentele Gay Pride nu este bună pentru nimeni; nu este bună pentru familii sau pentru copiii a căror minte este extrem de sensibilă la astfel de imagini.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale