5 noi filme bazate pe credinţă care vor apărea în 2020

5 noi filme bazate pe credinţă care vor apărea în 2020 – Stiri Crestine.ro

Succesul filmelor bazate pe credinţă a dus la o avalanşă de noi filme cu teme creştine care au apărut în ultimii ani.

În 2018, filmul „I can only imagine” bazat pe viaţa lui Bart Millard, solistul trupei de muzică creştină MercyMe, a adus încasări de 17,1 milioane de dolari în weekendul de lansare şi peste 83 de milioane de dolari încasări totale, depășind toate aşteptările.

În 2019 au apărut noi filme care au avut teme religioase, cum ar fi „Overcomer”, iar alte filme produse la Hollywood au evidenţiat credinţa personajelor principale sau a subiecţilor din viaţa reală pe care actorii de pe ecran i-au interpretat. Dintre aceste filme s-au remarcat: „A Beautiful Day in the Neighborhood,” „Harriet,” şi „Dark Waters”.

Trendul cu filme bazate pe credinţă este de aşteptat  să continue şi în 2020. Iată şi câteva filme care au fost anunţate pentru acest an.

  1. I Still Believe”

Este un alt film biografic despre viaţa unui cântăreţ de muzică creştină, Jeremy Camp. Filmul spune povestea primei sale căsătorii cu Melissa Lynn Henning-Camp care a murit de cancer ovarian în 2001, la mai puţin de un an de la momentul căsătoriei lor.

Cântăreaţă de muzică Shania Twain joacă rolul mamei lui Camp iar actorul Gary Sinise pe cel al tatălui. Regretata soţie a lui Câmp este interpretată de Britt Robertson, iar rolul lui Camp a fost interpretat de un actor neozeelandez KJ Apa.

Trailerul filmului prezintă călătoria lui Camp pe drumul dragostei şi al succesului, precum şi credinţa sa care nu se clătină atunci când primeşte veşti despre o tragedie neaşteptată. În clipul filmului, Camp conduce închinarea prin muzică la un eveniment Harvest Crusade, şi la un moment dat el se opreşte şi cere audienţei să se se roage pentru vindecare pentru „cea mai specială persoană din viaţa sa”, la doar o săptămână după ce au aflat că suferă de cancer în faza terminală.

Filmul a fost intitulat după un cunoscut cântec al lui Camp şi a fost produs de Erwin Brothers, aceeaşi care au fost şi în spatele filmului „I Can Only Imagine”. Ei se aşteaptă ca filmul să aibă acelaşi succes comercial.

  1. I Am Patrick” 

Filmul marchează reîntoarcerea actorului John Rhys-Davies la genul de filme bazate pe credinţă.

Aceasta dramă inspiratională, va fi lansată de Ziua Sf. Patrick şi spune povestea acestui sfânt, considerat Sfântul Patron al Irlandei.

„I Am Patrick” doreşte să arunce lumină peste secole de legendă şi mit despre viaţa şi misiunea Sfântului Patrick. Filmul prezintă reconstituiri istorice, interviuri cu experţi şi chiar scrierile sfântului însuşi care detaliază drumul său către sanctitate.

  1. Heavenquest”

Filmul este o producţie King Street Pictures şi este bazat pe cartea „Călătoria pelerinului” scrisă în 1678 de către John Bunyan.

Călătoria pelerinului, primul roman scris în engleză, a fost tradusă în peste 200 de limbi iar tirajul acesteia nu s-a epuizat niciodată. Această frumoasă alegorie a fost acum produsă pentru cinematografe sub titlul  de „Heavenquest”.

Produs cu un buget restrâns, de 500 de ori mai mic decât un film obişnuit, „Heavenquest” a fost filmat fără un scenariu complet şi doar cu o echipă foarte mică.

„Pentru acest film am încălcat orice regulă pentru cei care fac filme pentru prima dată: nu filma noaptea, nu filma în locaţii îndepărtate, nu filma fără un scenariu, nu fă filme fantasy care au nevoie de efecte speciale…şi aşa mai departe,” a spus producătorul Darren Wilson despre film către The Christian Post.

„Heavenquest” a reunit o distribuţie internaţională de actori cunoscuţi. Din distribuţie fac parte In-Pyo Cha, unul din cei mai recunoscuţi actori sud-coreeni, Karyme Lozano şi Fernando Romero din Mexic, Peta Sergeant din Australia, Ricky Kim din Coreea de Sud şi Alan Powell un cunoscut actor creştin american.

  1. Home Sweet Home

„Home sweet home” este programat pentru a fi lansat în primăvara lui 2020.

Filmul este o poveste de dragoste modernă, ce îi are în prim plan pe actorii Candace Cameron Bure, Natasha Bure şi Ben Elliott.

Filmul spune povestea lui Victoria, o barista cochetă, care este plictisită cu viaţa ei socială şi tânjeşte după un scop în viaţă, însă nu avea nici o idee despre care este acesta, când un tânăr arătos, Jason, intră în cafenea iar ea devine brusc atrasă de el. Când acesta nu manifestă interes, pentru ea începe provocarea.

„După ce descoperă că Jason este responsabil de o misiune ce construieşte case ieftine pentru oamenii cu nevoi, ea decide să se ofere voluntar…Ea caută ca afle ce înseamnă „să te porţi ca un creştin” iar noua ei abordare îi câştigă aprecierea lui Jason. Dar când o întâlneşte pe mama singură care urma să locuiască în noua casă care se construia, ochii i se deschid, şi înţelege că ea doar mimează credinţa iar Jason este acolo pentru a-i ajuta pe alţii în timp ce ea doar îi stă în cale,” conform rezumatului filmului.

  1. Don’t Say My Name” 

Filmul „Don’t Say My Name” este povestea unei supravieţuitoare al traficului cu fiinţe umane care a scăpat din mâna răpitorilor ei.

„Vom urmări călătoria ei sfâşietoare către supravieţuire pe drumul către recuperare şi vindecare,” spune rezumatul filmului.

Cameron Arnett, unul din starurile din filmul de succes „Overcomer”, interpretează rolul unui agent de la Departamentul de Securitate care speră să facă cunoscute lucrurile care sunt în spatele acestei forme de sclavie.

Conform paginii de crowfunding a filmului, câte doi copii sunt traficaţi în scopuri sexuale în fiecare minut. Conform UNICEF, mai mult de un milion de copii sunt traficaţi în fiecare an.

„Don’t Say My Name” le arată spectatorilor ce se întâmplă atunci când cineva scapă din captivitate.

„Se crede că până la 90% din victime nu sunt niciodată salvate. Iar din cei 10% care se întorc la casele lor vor suferi de depresie, stress post-traumatic şi gânduri de sinucidere pe măsură ce ei se luptă să se reintegreze în societate, mulţi dintre aceştia fără nici un fel de resurse pentru a le da speranţe de vindecare,” se mai spune pe website-ul filmului.

Producătorii filmului au vorbit cu supravieţuitori, agenţi de poliţie, procurori, judecători şi organizaţii care ajută victimele, pentru a asigura faptul că filmul este credibil.

Filmul va fi lansat în toamna lui 2020.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale