Arhiepiscop anglican spune că Biblia trebuie adaptată la moralitatea sexuală modernă

Arhiepiscop anglican spune că Biblia trebuie adaptată la moralitatea sexuală modernă – Stiri Crestine.ro

Stephen Cottrell, un episcop anglican care va deveni în acest an Arhiepiscop de York, crede că învăţătura biblică în ceea ce priveşte sexualitatea ar trebuie să fie pe locul doi, după practicile culturale ale secolului al-XXI-lea, conform The Christian Institute.

Cottrell a făcut acest comentariu acum doi ani, atunci când el a adoptat chemarea Arhiepiscopilor de Canterbury şi York de a îmbrăţişa „o nouă incluziune creştină radicală.”

El a spus că ar fi o greşeală să ignori „pierderile” care rezultă atunci când respingi perspectiva occidentală prezentă privind sexualitatea umană.

„Nu cred că biserica a avut de înfruntat până acum provocarea de a fi considerată imorală de către societatea în care se găseşte,” spune Cottrell.

El a spus în aceeaşi adresă către liderii din propria sa dieceză, că adoptarea unei concepţii biblice asupra relaţiilor între persoane de acelaşi sex ar putea „legitima homofobia printre enoriaşi.”

Deşi Cottrell recunoaşte că atât Vechiul cât şi Noul Testament condamnă în mod clar homosexualitatea, el spune că aceastea sunt doar „parte dintr-o imagine mai mare şi din moştenirea noastră.”

„Ceea ce trebuie să facem acum este să recunoaştem că cu ceea ce ştim acum despre dezvoltarea umană şi despre sexualitate trebuie să ne uităm din nou la acele texte, pentru a vedea ce ne spun ele despre situaţia noastră, pentru că ceea ce ştim acum nu era cunoscut atunci,” a spus el.

Viitorul Arhiepiscop a spus de asemenea că nu vede „nici un fel de motiv” pentru care rugăciunile de binecuvântare sau împărtăşania să nu fie oferită şi celor care se angajează în parteneriate civile.

Conform The Christian Institute, opinia lui Cottrell reprezintă o încălcare a doctrinei Bisericii Anglicane, aşa cum este ea înscrisă în Hotărârea Sinodului General din 1987, care spune că actele homosexuale reprezintă păcate de care trebuie să te pocăieşti. Acest lucru este recunoscut şi în Rezoluţia Conferinței Lambeth din 1998 care se opune „legitimării sau binecuvântării uniunilor între persoane de acelaşi sex.”

Între timp, un vicar al Bisericii Anglicane, a demisionat după ce Cottrell a fost numit viitor Arhiepiscop de York.

Reverendul Steven Hanna a demisionat din poziţia de conducere pe care o avea în cadrul bisericii, după ce i-a spus lui Cottrell că traiectoria liberală pe care a luat-o Biserica Anglicană este innaceptabilă.

Hanna a spus, de asemenea, că este „îngrozit” de propunerea de ordinare a lui Jide Macaulay, un vicar care şi-a recunoscut orientarea homosexuală şi care trăieşte împreună cu partenerul său.

„Încercările de a spune că învăţăturile Bisericii Anglicane nu se schimbă, lucru care este infirmat deja de practicile curente din biserică, şi este doar o chestiune de timp până când această şaradă se va termina şi doctrina oficială a bisericii se va schimba şi ea,” a spus Hanna.

Hanna nu este decât unul dintre mai mulţi preoţi anglicani care rămân fideli doctrinelor istorice şi care au decis să părăsească Biserica Anglicană din cauza liberalismului acceptat în chestiuni de credinţă şi morală în biserică.

Biserica Anglicană a anunţat şi că va recunoaşte căsătoriile persoanelor transgen.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale