Care este durata medie a unei predici?

Care este durata medie a unei predici? – Stiri Crestine.ro

Durate medie a unei predici în bisericile din Statele Unite este de 37 de minute, deşi durata diferă destul de mult de la o confesiune la alta, potrivit unui studiu efectuat de Pew Research.

Predicile la catolici sunt cele mai scurte, în medie 14 minute, în timp ce predicile de la bisericile protestante de negri sunt cele mai lungi, în medie 54 de minute. Durata medie a unei predici în adunările protestante tradiţionale este de 25 de minute iar cele de la confesiunile neoprotestante, cu 39 de minute, se situează în mijlocul clasamentului.

Cercetătorii de la Pew au examinat transcrierile a 49.719 predici postate online, care au fost rostite între 7 aprilie şi 1 iunie 2019. Predicile proveneau de la 6.431 biserici.

Au fost examinate şi cuvintele şi expresiile cel mai des folosite în aceste predici.

Studiul a descoperit că toate confesiunile creştine avea anumite cuvinte specifice care erau folosite în interiorul acestor confesiuni mai mult decât erau în altele.

Neoprotestanţii: „iadul veşnic”, „pierdere…mântuire”, „nelegiure…păcat”, „acasă…Rai”, şi „părăsim…trupul”.

Catolic: liturghie, dieceza, Euharistie, Pascal, enoriaş.

Tradiţional protestante: „întotdeauna…sărac”, „casă…Toma,” „Evanghelie…lecţie” şi „ucenic…trădare”.

Bisericile protestante de negri: „mână puternică”, „Aleluia…vine”, „vecin…spune”, „mâini…ridicate”, „laudă…închinare”.

În toate cele patru confesiuni studiate, 90% din predici pomeneau cel puţin o carte din Noul Testament, în timp ce 61% menţionau cel puţin una din Vechiul Testament.

Pew a avertizat că studiul nu este „în mod necesar reprezentativ pentru toate predicile rostite” în S.U.A., deoarece „nu toate bisericile creştine îşi postează predicile pe Internet.” În plus, predicile au fost colectate într-o perioadă de opt săptămâni, ce a inclus şi perioada Paştelui. Predicile din această perioadă pot diferi în lungime şi conţinut, conform Pew.

„Cu toate acestea, cele aproape 50.000 de predici studiate în această analiză oferă o imagine bună de ansamblu asupra mesajelor pe care milioane de americani le ascultă de la amvon în fiecare săptămână,” spun cei de la Pew.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale