Evenimentul lui Franklin Graham a fost anulat pentru că acesta vede căsătoria homosexuală un păcat

Evenimentul lui Franklin Graham a fost anulat pentru că acesta vede căsătoria homosexuală un păcat – Stiri Crestine.ro

Franklin Graham, fiul regretatului predicator Billy Graham, a fost invitat să predice în această vară la un eveniment din Liverpool. Însă acesta nu va mai avea loc.

Evenimentul lui Franklin Graham, care ar fi trebuit să aibă loc la ACC Liverpool, făcea parte dintr-un turneu prin Regatul Unit. Cu toate acestea, oficialii au anunțat vineri că evenimentul va fi anulat, deoarece opiniile lui Graham – în special interpretarea sa biblică asupra căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie – sunt „incompatibile cu valorile noastre”. Declarația oficială o puteți citi aici.

Decizia de a anula acest eveniment nu este surprinzătoare. Protestatarii i-au mustrat pe organizatori pentru că au permis lui Graham să predice în spațiul public.

Unul dintre grupurile care au fost contra acestui eveniment de la ACC Liverpool a fost Rețeaua LGBT din Liverpool, care îl cataloghează pe evanghelist drept „un predicator homofob și un propovăduitor al uri”.

REPLICA LUI FRANKLIN GRAHAM
Luni după-amiază, Graham a răspuns la decizia ACC Liverpool, printr-o postare deschisă către comunitatea LGBTQ din Regatul Unit, informându-i că nu vine în Marea Britanie pentru a-i condamna. Ci că să predice Evanghelia. Graham a afirmat că vede homosexualitatea ca fiind un păcat.

„Cred că problema se pune dacă Dumnezeu definește homosexualitatea ca fiind păcat”, a scris el. „Răspunsul este da. Chiar mai mult, Dumnezeu nu se oprește aici, Biblia spune că toți suntem păcătoși – și eu, și oricine. Biblia spune că fiecare om este atins de păcat și are nevoie de iertare și curățare. Pedeapsa păcatului este moartea – separarea de Dumnezeu pentru eternitate.”

De asemenea, Graham a apărat dreptul la liberă exprimare și libertatea religioasă. El a scris că nu vine în Regatul Unit „să vorbească împotriva nimănui”, deoarece Evanghelia „este pentru toți”.

Predicatorul în vârstă de 67 de ani și-a încheiat postarea de pe rețeaua de socializare, spunând că cei din comunitatea LGBTQ sunt „absolut bineveniți” să participe la măcar unul din evenimentele sale.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale