„Îmi doresc ca familia şi credinţa să fie în centrul vieţii americanilor!”

„Îmi doresc ca familia şi credinţa să fie în centrul vieţii americanilor!” – Stiri Crestine.ro

Preşedintele american Donald Trump a fost gazda unei prime adunări din seria „evanghelicii pentru Trump” în 2020, care a avut loc vineri la o biserică latino-americană din Miami.

Pastorul Guillermo Maldonado a urat bun-venit unei audienţe formate din peste 5.000 de persoane prezente la biserica pe care el şi soţia lui au fondat-o.

După un timp de rugăciune, Trump  a fost prezentat audienţei de către Paula White.

În aplauzele audienţei Trump şi-a luat locul în spatele amvonului, de unde a avertizat teroriştii să nu provoace Statele Unite.

Făcând referire la atacul de joi care a ucis comandantul iranian Qassem Soleimani, Trump a declarat: „Acesta este un avertisment pentru terorişti, dacă ţineţi la viaţa voastră nu veţi mai ameninţa viaţa cetăţenilor americani.”

Făcând referire la realizările din timpul mandatului său, Trump a reamintit că familia şi credinţa trebuie fie în centrul vieţii americanilor.

„Ca America să prospere în secolul 21 trebuie să ne reînnoim credinţa şi să punem familia în centrul vieţii noastre,” a spus el.

Trump a subliniat şi eforturile făcute pentru a proteja libertatea religioasă, atât în Statele Unite cât şi în străinătate: „Noi apărăm credinţa. O societatea fără religie nu poate să prospere. O naţiune fără credinţă nu poate dăinui,” a spus Trump. „Nu putem permite politicienilor din stânga radicală să aibă întâietate, pentru că vom pierde tot ce ne-am străduit să câştigăm din greu până acum.”

„În ziua în care am depus jurământul, războiul pe care guvernul federal îl declarase religiei avea să se sfârşească,” a spus Trump. El a adăugat: „Putem zâmbi acum pentru că ne-am luat un avans destul de însemnat.”

Preşedintele a condamnat şi anti-semitismul, menţionând recentul atac avut loc la New York. El a spus că administraţia lui va continua să sprijine Israelul.

Reverendul Samuel Rodriguez, preşedintele Conferinţei Naţionale Creștine Hispanice spune că decizia lui Trump de a deschide anul 2020 cu un eveniment adresat comunităţii latino este o mişcare inteligentă.

Conform exit-polurilor, Trump a fost votat în 2016 de doar 30% din comunitatea hispanică.

„Valorile în jurul cărora gravitează comunitatea hispanică i-ar putea aduce preşedintelui şi mai mult sprijin în acest an: credinţa şi oportunităţile economice. Comunitatea evanghelică latino reprezintă un grup care este puternic pro-viață, sprijină afirmarea libertăţii religioase şi realizarea unei justiţii echitabile,” spune Rodriguez.

Nu toţi evanghelicii din America îl sprijină pe Trump. Luna trecută, redactorul şef al Christianity Today, una din cele mai vechi reviste creştine din America, a scris un articol în care aduce argumente în sprijinul eforturilor de a-l destitui pe preşedinte. Articolul a primit critici virulente din partea mai multor lideri evanghelici, din care cel mai cunoscut este Franklin Graham.

Trump a obţinut 80% din totalul voturilor evanghelicilor din S.U.A. în 2016 şi speră că va avea un procent similar în 2020.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale