Irlanda de Nord va proteja libertatea religioasă a celor care se opun căsătoriilor între persoane de același sex

Irlanda de Nord va proteja libertatea religioasă a celor care se opun căsătoriilor între persoane de același sex – Stiri Crestine.ro

În conformitate cu noua lege, „simpla critică a căsătoriei gay nu este o infracțiune”, spun autoritățile. Vor exista consultări înainte ca cununiile religioase între persoane de același sex să devină legale în mai 2020.

Irlanda de Nord urmează să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex pe 13 ianuarie, după ce o lege care a reglementat avortul și căsătoria a fost adoptată de Parlamentul de la Belfast în iulie și a intrat în vigoare în octombrie anul trecut. Grupul Christian Institute și-a exprimat îngrijorarea că noua lege „ar putea încălca dreptul la liberă exprimare și  a dezbaterii despre căsătoria homosexuală”. Grupul a  avertizat Oficiul pentru Irlanda de Nord (NIO)(un departament al Guvernului Marii Britanii responsabil pentru Irlanda de Nord, n. trad.)  că îi va acționa în justiție, dacă cetățenii nu vor primi „o protecție clară pentru libertatea de cuvânt, înscrisă în lege, la fel ca în Anglia și Țara Galilor înainte ca acestea să legalizeze căsătoriile homosexuale”.

Ca răspuns la solicitările Christian Institute, secretarul pentru  Irlanda de Nord, Julian Smith, a confirmat că „Legea privind Ordinea Publică este modificată pentru a sublinia că simpla critică a căsătoriei între persoane de același sex nu este o infracţiune”. Mai mult, Legea de Egalitate este de asemenea schimbată, pentru a proteja instituţiile religioase și personalul acestora de „a fi acţionaţi în justiţie pentru refuzul de a participa la o binecuvântare sau un alt eveniment care marchează o nuntă civilă de același sex”. Smith a subliniat că organizațiile religioase vor putea să concedieze un membru al personalului care intră într-o căsătorie între persoane de același sex, dacă acest lucru este incompatibil cu valorile organizației. Odată cu modificările legii, instrumentele juridice private, cum ar fi testamentele, nu sunt obligate să includă căsătoria între persoane de același sex, atunci când aceasta nu era intenția.

„Suntem recunoscători că Secretarul de Stat a recunoscut problemele pe care le-am ridicat și a acționat pentru a aborda fiecare dintre domeniile de îngrijorare pe care le avem”, a declarat Simon Calvert, director adjunct pentru afaceri publice la Institutul Creștin.  El a subliniat importanța „instruirii și îndrumării adecvate pentru agenţii de poliție, pentru a se asigura respectarea libertății de exprimare în aceste probleme”. „Nu ne dorim să ajungem în situaţia în care poliția intervine şi îi pedepseşte pe cei care cred în căsătoria tradițională”, a adăugat el.

Deși căsătoriile între persoane de același sex vor deveni legale pe 13 ianuarie, vor fi făcute modificări suplimentare în aprilie 2020 pentru a permite şi cununiile  religioase între persoane de același sex. „Intenționăm să avem consultări în privința căsătoriilor religioase între persoane de același sex în săptămânile următoare. Vor urma apoi alte reglementări ”, a spus un purtător de cuvânt al NIO.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale