„Rugaţi-vă ca Domnul să mă folosească!”

„Rugaţi-vă ca Domnul să mă folosească!” – Stiri Crestine.ro

O instanță din China a condamnat un cunoscut pastor la nouă ani de închisoare, sub acuzaţia de „incitare la subminarea puterii statului” şi „operaţiuni de afaceri ilegale.”

Pastorul Wang Li este liderul bisericii Early Rain Covenant, una dintre cele mai cunoscute reţele de biserici de casă din China.

China Aid a raportat că Wang şi alţi 100 de membri din biserică au fost arestaţi pe 9 decembrie 2018, după o razie a poliţiei la casa pastorului.

Arestarea lor a făcut parte din represiunea pe care autorităţile chineze o desfăşoară împotriva tuturor grupărilor religioase din China.

Wang a criticat guvernul chinez pentru că promovează o „închinare la cezar”, pentru că preşedintele chinez este prezentat ca un zeu. Arestarea pastorului este posibil să se datoreze unui manifest de 7.300 de cuvinte intitulat „Meditaţii la războiul religios”, pe care acesta l-a scris şi l-a postat online.

În acest document, Wang a condamnat Partidul Comunist Chinez şi i-a îndemnat pe creştini la nesupunere civică. El a scris că ideologia comunistă este „incompatibilă moral cu credinţa creştină şi cu toţi cei care susţin libertatea de gândire şi de conştiinţă!”

Sentinţa pastorului a venit după o şedinţă secretă a instanţei judecătoreşti, ţinută pe 26 decembrie. În afară de cei 9 ani de închisoare, lui Wang i s-a mai interzis şi orice drepturi politice pentru 3 ani şi a primit şi o amendă.

„Acesta este un caz clasic de persecuţie religioasă nedreaptă împotriva unui predicator al bisericii evanghelice chineze,” a declarat Bob Fu, preşedintele şi fondatorul China Aid. „Aceasta sentinţă gravă demonstrează faptul că regimul lui Xi este decis să fie duşmanul valorilor universale şi a libertăţii religioase. Facem un apel la comunitatea internaţională să ia atitudine împotriva Partidului Comunist Chinez şi să tragă acest regim al răului la răspundere!”

Pastorul Wang și soția lui

Într-o postare pe Facebook, membrii bisericii Early Rain Covenant au împărtăşit un mesaj al pastorului Wang.

„Sper ca Dumnezeu să mă folosească, prin faptul că mi-am pierdut libertatea personală, pentru a spune celor care sunt vinovaţi de această sentinţă nedreaptă, că există o autoritate mai mare decât a lor, şi că există o libertate pe care ei nu o pot restrânge, o libertate pe care o dă Hristos Cel crucificat şi înviat şi care umple biserica Lui.”

„Indiferente de acuzaţiile pe care guvernul mi le-a pus în cârcă, oricare ar fi gunoiul pe care ei îl aruncă spre mine, câtă vreme aceste acuzaţii se referă la credinţa mea, la scrierile mele, la comentariile sau învăţăturile mele, ele nu sunt decât nişte miciuni şi ispite ale diavolului. Le resping cu toată convingerea. Îmi voi ispăşi pedeapsa, dar nu mă supun legii. Voi putea fi executat, însă nu mă consider vinovat.”

„Cei care m-au închis vor fi şi ei închişi într-o zi de către îngeri. Cei care m-au interogat vor trebui în cele din urmă să răspundă şi să fie și ei judecaţi de Isus Hristos. Când mă gândesc la asta, Domnul îmi umple inima de compasiune şi întristare pentru toţi cei care m-au aruncat în închisoare. Rugaţi-vă ca Domnul să mă folosească, să-mi dea răbdare şi înţelepciune şi să-mi dea puterea să la vestesc Evanghelia.”

„Separaţi-mă de soţia şi copiii mei, pătaţi-mi reputaţia, distrugeţi-mi viaţa şi familia – autorităţile au fost capabile să-mi facă toate aceste lucruri. Cu toate acestea, nimeni pe acest pământ nu mă poate face să renunţ la credinţă, nimeni nu-mi poate schimba viaţa şi nimeni nu mă poate învia din morţi.”

„Isus este Domn, Fiul Dumnezeului celui Atotputernic. El a murit pentru păcătoşi şi a înviat pentru noi. El este Regele meu şi al întregului pământ ieri, astăzi şi în veşnicie. Eu sunt slujitorul Lui şi sunt în închisoare din această cauză. Mă voi opune cu blândeţe tuturor celor care se opun lui Dumnezeu şi voi încălca cu bucurie orice lege care încalcă Legea lui Dumnezeu.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale