Ce a spus preşedintele Trump în discursul său anual către naţiunea americană

Ce a spus preşedintele Trump în discursul său anual către naţiunea americană – Stiri Crestine.ro

Donald Trump a rostit marţi seară cel de-al treilea său discurs anual către poporul american, în ajunul votului din Senat privind destituirea sa.

Preşedintele  a folosit discursul pentru a-şi relansa campania sa din 2020, subliniind realizările înregistrate de când se află în funcție, cum ar fi economia în plină expansiune, creșterea numărului de locuri de muncă precum și acordurile comerciale încheiate cu partenerii externi.

De asemenea, el a vorbit despre lupta sa pentru apărarea libertăţii religioase și a exprimat o poziție pro-viață puternică, solicitând Congresului să abroge legile care permit avortul în ultimul trimestru de sarcină.

Tema discursului a fost „Măreaţa revenire americană”, accentuând succesul economic înregistrat de S.U.A. de când a preluat prima funcție în stat.

„Starea uniunii noastre este mai puternică ca niciodată”, a spus Trump.

Trump a vorbit şi despre apărarea libertății religioase în termeni puternici, afirmând:

„În America, noi nu dăm crucile jos. Nu interzicem simboluri ale credinței. Nu limităm libera exprimare a predicatorilor și pastorilor. În America, noi sărbătorim credința. Prețuim religia. Ne înălţăm vocile în rugăciune și ne ridicăm privirile spre Gloria lui Dumnezeu!”

În continuare, el a cerut Congresului să lupte pentru cei nenăscuți.

„Solicit membrilor Congresului să voteze legislație care să interzică avortul în ultimul trimestru de sarcină.”

În sală a fost prezent şi un invitat surpriză al președintelui, liderul opoziției venezuelene Juan Guaido.

„Domnule președinte, vă rog să duceţi acest mesaj înapoi, că toți americanii sunt uniți cu poporul venezuelan în lupta lor dreaptă pentru libertate. Socialismul distruge națiunile, dar amintiți-vă întotdeauna că libertatea renaşte sufletul unui popor,” a spus Trump.

Discursul preşedintelui american s-a încheiat cu gestul ostentativ a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, care a rupt în fata audienței paginile pe care era scris discursul preşedintelui.

Gestul a fost comentat de către Jody Hice, congressman şi membru al Partidului Republican: „Este incredibil că s-a întâmplat aşa ceva, în timp ce președintele rostea ‘Dumnezeu să binecuvânteze America’, Nancy Pelosi stă în spatele lui şi rupe foile pe care era scris discursul. Asta pentru mine exemplifică Partidul Democrat cu care avem de-a face în Washington DC”.

Ieri, în ziua următoare discursului, procesul de destituire s-a încheiat şi Donald Trump a fost achitat de către Senatul american de toate acuzaţiile împotriva sa.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale