INTERVIU „AskAway” un nou proiect marca RZIM România

INTERVIU „AskAway” un nou proiect marca RZIM România – Stiri Crestine.ro

Într-o lume atât de confuză, în care cei care gândesc, nu cred, iar cei care cred, nu gândesc, disciplina apologetică este un subiect vital necesar pe agenda publică. Marți, 11 februarie, o nouă platformă apologetică vine în completarea acestei nevoi importante pentru generația  noastră. „AskAway” este un concept preluat de la Ravi Zacharias Internațional și adaptat de echipa RZIM România. Urmează o serie de podcast-uri video în care autorii Adelina Ghilea și Titus Buita răspund la acele întrebări dificile de credință care te frământă. „AskAway” este o provocare pentru toți acei care se confruntă cu dileme și caută argumente complete.

Am discutat cu Adelina Ghilea despre ce urmează să aducă în spațiul public online noul proiect apologetic „AskAway”.

1. Ce presupune proiectul „AskAway” și cui se adresează și cum va implica publicul?

Conceptul „AskAway” a fost inițial gândit și implementat de o parte a echipei Ravi Zacharias International Ministries sub format de podcast găzduit de Michael Davis cu Vince & Jo Vitale, invitați permanenți. Este un proiect care pornește de la realitatea că fiecare dintre noi avem întrebări profunde legate de viață și credință, iar felul în care răspundem la aceste întrebări determină felul în care ne trăim viața. Vedeți seria de podcasturi „AskAway” în engleză AICI!

Am preluat acest concept și în România, adaptându-l la nevoile existente și resursele disponibile. Emisiunea va fi prezentă atât în format video, cât și în format audio pe platformele Facebook, YouTube, Soundcloud, ApplePodcasts și Spotify. Este un proiect menit să creeze un context propice pentru a pune întrebările care ne frământă și să genereze un loc în care să formulăm răspunsuri, bazate pe Sfintele Scripturi, care să rafineze credința, să provoace o gândire profundă sau poate chiar să îl ajute pe om să creadă.

Felul în care acest format de emisiune va funcționa este că vom lansa periodic provocarea de a adresa întrebări pe o anumită temă, vom selecta câteva dintre ele și vom da un răspuns într-un video/podcast. Emisiunea va avea câte două ediții în fiecare lună.

2. Care este IMPACTUL pe care îl planificați pentru acest proiect?

Fiecare proiect pe care îl desfășurăm, indiferent de natura lui, se aliniază la scopul principal al organizației care spune astfel: „Ajutându-l pe gânditor să creadă și pe credincios să gândească…” Asta este și menirea proiectului „AskAway”. Mai mult, dorim să creăm o cultură a dialogului și astfel să înlăturăm teama de a pune întrebări despre credință, indiferent din ce context provenim. Cu cât vor fi mai multe întrebări, cu atât va crește impactul unei asemenea emisiuni.

3. Mai aveți un proiect interesant pe pagina oficială „Fărâme de Veșnicie”, puteți să ne spuneți câteva cuvinte despre aceasta?

În titlul său original, A Slice of Infinity, este un proiect al RZIM care constă în redactarea de către membri ai echipei internaționale, a unor eseuri ancorate în realitatea zilnică și informate de adevărul Scripturii. Acestea sunt preluate de echipa RZIM România și traduse în limba română cu scopul de a lărgi accesul la acest tip de conținut.

4. Ce se mai întâmplă prin culisele RZIM România pe agenda 2020?

Prin culisele RZIM România se pregătesc mai multe proiecte, despre care vă vom anunța la timpul potrivit pe platformele de social media. Se pregătește, de asemenea, un nou sezon de podcasturi Think Ask Ponder.

Despre Autori

Titus Buița (speaker regional) și Adelina Ghilea (coordonator media) sunt absolvenți ai Moody Bible Institute. Titus deține, de asemenea, un master în teologie analitică de la University of St. Andrews și este concentrat pe lucrarea de apologetică și evanghelizare, iar Adelina a obținut un master în management media la Universitatea Babeș Bolyai și lucrează în mass-media de aproape 10 ani.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale