Opt versete Biblice care te vor ajuta să lupți împotriva depresiei

Opt versete Biblice care te vor ajuta să lupți împotriva depresiei – Stiri Crestine.ro

Depresia este o furtună care invadează sufletul și mintea omului. Este numită de către specialiști „boala secolului” și poate afecta pe oricine. Se estimează ca fiind principala cauză a decesului în rândul tinerilor adulți în anul 2017.

Depresia îi atrage în valuri uriașe, pe cei care suferă de această „boală a secolului”, într-o furtună de proporții catastrofale care uneori dă impresia că totul se va sfârși curând, că nu mai există nicio speranță. Să nu uiți un lucru, chiar dacă te simți pierdut și fără speranță, Isus este în această barcă cu tine. Biblia nu a fost scrisă pentru a ne face să ne simțim bine în fiecare zi, ci pentru a ne spune adevărul. Unul dintre aceste adevăruri importante este că Dumnezeu îți va oferi curaj și susținere atunci când vei simți că acestea au dispărut.

Iată 8 versete biblice care îți vor aminti de puterea și dragostea pe care Domnul ni le oferă în fiecare zi, indiferent de problemele și starea noastră.

  1. El îți va da putere atunci când te simți epuizat

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uită cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Uneori poate simți că ți-ai pierdut toată puterea. Că lumea ar fi un loc mai bun fără tine, dar nu uita: Ești iubit și dorit de un Dumnezeu mai mare decât întregul univers. Când te simți singur, neliniștit sau deprimat, uită-te înspre Tatăl nostru Ceresc, căci El îți va oferi puterea de care ai nevoie pentru a continua. Chiar și atunci când nu mai poți să te ții de Dumnezeu, El te va ține de de mâna și, dacă vei cădea, El te va susține cu mâna Sa.

  1. El este întotdeauna lângă tine, chiar și în momentele cele mai înspăimântătoare

„Domnul Însuşi va merge înaintea ta şi va fi cu tine; El nu te va părăsi, nici nu te va uita; să nu-ţi fie teamă şi să nu te înspăimânţi!” (Deuteronom 31:8)

Nu avem de ce să ne temem în viață pentru că Dumnezeu merge alături de noi. Când te simți singur, nu uita că, chiar dacă nimeni altcineva nu este acolo, El este. Când simțiți frică, amintește-ți că El nu vă va părăsi niciodată. Unele persoane vor veni și vor pleca, dar Dumnezeu va rămâne lângă tine mereu.

  1. El te va proteja

„Dar Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul!” (Psalmul 3:3)

Când te simți slab, lipsit de speranță și expus acțiunilor Celui Rău care te fac să rătăcești fără un scop anume, El este ca un scut în jurul tău, protejându-te de orice săgeată venită cu scopul de a te trânti la pământ. Chiar și când ești înfășurat de lanțurile depresiei, El este acolo pentru a rupe acest lanț, pentru a te ridica și pentru a te proteja de rău. Dumnezeu te va așeza pe un teren solid!

  1. Îți aude strigătele

„Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapă pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulţi au văzut lucrul acesta, s-au temut şi s-au încrezut în Domnul.” (Psalmul 40:1-3)

El îți aude strigătele și te va scoate din orice groapă în care te-ai afla. Te va întări și îți va pune o cântare în inimă, o bucurie pe care n-ai mai experimentat-o ​​până acum.

Când alții ignoră strigătele tale după ajutor sau lacrimile tale de durere, Dumnezeu nu numai că va fi acolo, dar așteaptă să te ridice din groapă și să te pună într-un loc în care poți sta ferm.

  1. El este aproape de cei cu inima înfrântă și îi mântuiește pe cei cu sufletul zdrobit

„Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” (Psalmul 34:18-19)

Când te confrunți cu depresia, simți că sufletul tău este zdrobit, și că nu mai rămâne niciun strop de viață în tine. Când întâmpini această durere, amintește-ți că Dumnezeu este aproape de tine. Când te simți trist, privește către Dumnezeul care te-a creat și amintește-ți că El te vrea pentru un scop, și nu ca să te zdrobească.

  1. Îți va da odihnă atunci când te simți obosit și prea încărcat

„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă! Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, pentru că Eu sunt blând şi cu inima smerită, şi astfel veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre! Căci jugul Meu este bun, iar povara Mea este uşoară.” (Matei 11:28-30)

Dacă nu mai poți continua și nu mai ai nici forța necesară, El este acolo pentru a-ți da odihnă și pentru a prelua încărcătura problemelor tale. Când crezi că nu-ți mai rămâne nimic și corpul tău este împovărat până peste puteri, uită-te la Isus. El nu este numai lumina de la capătul tunelului, ci și un loc de odihnă.

  1. Nu te va zdrobi

„Trestia frântă n-o va zdrobi şi mucul care mai arde încă nu-l va stinge. Va vesti judecată după adevăr.” (Isaia 42:3)

Este ușor să renunți când ai de-a face cu depresia. Dumnezeu nu va rupe trestia și nu o va arunca în flăcări. El este acolo pentru a te ajuta să te ridici, El este acolo ca să te întărească și să te vindece.

  1. Nimic nu te va despărți de dragostea lui Dumnezeu

„Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Români 8:38-39)

În sfârșit, amintește-ți că nu există nimic în această lume care să ne poată separa de dragostea lui Dumnezeu. Nu există păcat prea mare, nici un eșec prea adânc și nici o nesiguranță prea puternica pentru a îndepărta iubirea lui Dumnezeu de la noi. În timp ce orice alt lucru din lume poate eșua, El este Singurul care nu o va face niciodată.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale