Trei morți și mai mulți răniți în urma unui atac cu cuțitul la catedrala Notre-Dame din Nisa, Franța – ȘtiriCreștine.ro

Trei morți și mai mulți răniți în urma unui atac cu cuțitul la catedrala Notre-Dame din Nisa, Franța – ȘtiriCreștine.ro

Premierul Franței a declarat că țara a fost ridicată joi la nivelul de alertă cel mai ridicat, „urgență atentat”, după ce trei persoane au fost ucise și alte câteva rănite în ceea ce poliția a descris ca fiind un atac terorist la bazilica Notre Dame din orașul francez Nisa, din sudul Franței.

Un bărbat, înarmat cu un cuțit, a atacat oameni în interiorul bisericii joi dimineață în jurul orei locale 9:00, ucigând o femeie și un bărbat, a confirmat poliția franceză pentru NBC News.

O a treia victimă, tot o femeie, a ieșit în grabă din catedrală, căutând refugiu într-o cafenea, dar a fost vânată și ucisă, au declarat surse ale poliției. Mai multe persoane au fost rănite în timpul atacului, printre care și suspectul, care a fost doborât la scurt timp după sosirea oamenilor legii.

Premierul francez Jean Castex a declarat că țara își va ridică nivelul de alertă la „urgență atentat” după atacul care s-a produs într-un moment foarte tensionat în Franța din cauza republicării caricaturilor profetului Mahomed de către ziarul satiric Charlie Hebdo. Caricaturile sunt considerate blasfemii de către musulmani, acestea provocând furie în rândul musulmanilor din întreaga lume.

Castex a denunțat oribilele crime de joi spunând că „atacul a fost pe cât de laș pe atât de barbar și pune întreaga țară în doliu”.

Atacul are loc la aproape două săptămâni după ce un refugiat cecen de 18 ani a decapitat un profesor care le arătase elevilor caricaturi ale profetului Mahomed din revista de satiră Charlie Hebdo în timpul unei dezbateri privind libertatea de exprimare.

Scena incidentului din centrul orașului Nisa a avut loc nu departe de locul unui alt atac terorist. În 2016, de Ziua Bastiliei, un bărbat a intrat deliberat cu un camion în mulțime, făcând câteva zeci de victime.

Tot joi, un agent de securitate de la consulatul francez din orașul saudit Jeddah a fost victima unui atac cu cuțitul, potrivit Ambasadei Franței în Arabia Saudită. Atacatorul a fost reținut imediat de forțele de securitate, iar agentul a fost dus la spital într-o stare care nu îi pune viața în pericol, a declarat ambasada.

Atacul de joi a fost al treilea de la deschiderea procesului care are în vedere atacurile sângeroase din Ianuarie 2015 de la sediul revistei Charlie Hebdo și dintr-un supermarket din capitala franceză.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x