Extremiștii islamici au decapitat 50 de persoane într-un atac brutal asupra unor sate din Mozambic – ȘtiriCreștine.ro

Militanții ISIS au ucis 50 de persoane într-un atac violent asupra mai multor sate din națiunea africană Mozambic.

Victimele au fost duse pe un teren de fotbal dintr-un sat din nord și apoi decapitate, conform relatărilor raportate către agenția de stat din Mozambic de către martori oculari.

Poliția locală a mai spus că zeci de femei și copii au fost răpiți în urma atacului și că mai multe case au fost incendiate. Sătenii care au încercat să fugă au fost capturați și uciși. Crimele au continuat timp de aproape trei zile.

„Au ars casele, apoi s-au dus după localnicii care s-au adăpostit în pădure, reluându-și atacurile macabre”, a declarat Bernardino Rafael, șeful poliției din Mozambic, într-o conferință de presă, potrivit The Times of London.

Militanții au strigat „Allahu Akbar” în timp ce își încărcau armele și incendiau casele rămase în picioare, potrivit rapoartelor media.

Luptele au izbucnit în provincia Cabo Delgado în 2017 după ce un grup armat care are un angajament cu ISIS a început să efectueze atacuri acolo.

Agitația a dus la moartea a peste 2.000 de persoane și la exilarea a altor peste 430.000 în provincia africană, în principal musulmană, potrivit BBC.

Chiar dacă zona este bogată în produse energetice, oamenii care locuiesc acolo au văzut puțin din cele 60 miliarde dolari raportate obținute din rezervele de gaze naturale ale provinciei. Extremiștii au folosit sărăcia și șomajul pentru a recruta tineri în încercarea lor de a stabili o conducere islamică sau un califat asupra zonei.

Guvernul Mozambicului a cerut ajutor altor națiuni pentru a stopa revolta. Guvernul spune că armata să are nevoie de pregătire specializată înainte de a se confruntă cu militanții, a raportat BBC.

Grupurile pentru drepturile omului avertizează că vinovați pentru torturi și crime sunt sunt forțele de securitate guvernamentale, în timp ce încearcă să restricționeze activitățile militanților din provincie.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Fiul lui Dumnezeu

Povestea vieții lui Isus se spune din nașterea sa umilă prin învățăturile sale, răstignirea și învierea supremă. 0 0 votes Article Rating

David și Goliat

La intersecția a două mari imperii antice, un simplu păstor numit David se transformă într-un războinic puternic și ia un uriaș teribil. Una dintre cele

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

Cazul pentru Hristos

Un jurnalist de success, Lee Strobel, cu rapoartele sale de investigație premiate recent i-au câștigat o promovare a editorului legal la Chicago Tribune. Dar lucrurile

A doua venire a lui Hristos

Călătoria unui om de știință care la sfârșitul timpurilor descoperă că adevărata Credință poate aduce Miracole. 0 0 votes Article Rating

Aventurile Pilgrimului

O alegorie a vieții unui credincios într-o călătorie din Orașul Distrugerii către Orașul Ceresc. 0 0 votes Article Rating

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x