Extremiștii islamici au decapitat 50 de persoane într-un atac brutal asupra unor sate din Mozambic – ȘtiriCreștine.ro

Extremiștii islamici au decapitat 50 de persoane într-un atac brutal asupra unor sate din Mozambic – ȘtiriCreștine.ro

Militanții ISIS au ucis 50 de persoane într-un atac violent asupra mai multor sate din națiunea africană Mozambic.

Victimele au fost duse pe un teren de fotbal dintr-un sat din nord și apoi decapitate, conform relatărilor raportate către agenția de stat din Mozambic de către martori oculari.

Poliția locală a mai spus că zeci de femei și copii au fost răpiți în urma atacului și că mai multe case au fost incendiate. Sătenii care au încercat să fugă au fost capturați și uciși. Crimele au continuat timp de aproape trei zile.

„Au ars casele, apoi s-au dus după localnicii care s-au adăpostit în pădure, reluându-și atacurile macabre”, a declarat Bernardino Rafael, șeful poliției din Mozambic, într-o conferință de presă, potrivit The Times of London.

Militanții au strigat „Allahu Akbar” în timp ce își încărcau armele și incendiau casele rămase în picioare, potrivit rapoartelor media.

Luptele au izbucnit în provincia Cabo Delgado în 2017 după ce un grup armat care are un angajament cu ISIS a început să efectueze atacuri acolo.

Agitația a dus la moartea a peste 2.000 de persoane și la exilarea a altor peste 430.000 în provincia africană, în principal musulmană, potrivit BBC.

Chiar dacă zona este bogată în produse energetice, oamenii care locuiesc acolo au văzut puțin din cele 60 miliarde dolari raportate obținute din rezervele de gaze naturale ale provinciei. Extremiștii au folosit sărăcia și șomajul pentru a recruta tineri în încercarea lor de a stabili o conducere islamică sau un califat asupra zonei.

Guvernul Mozambicului a cerut ajutor altor națiuni pentru a stopa revolta. Guvernul spune că armata să are nevoie de pregătire specializată înainte de a se confruntă cu militanții, a raportat BBC.

Grupurile pentru drepturile omului avertizează că vinovați pentru torturi și crime sunt sunt forțele de securitate guvernamentale, în timp ce încearcă să restricționeze activitățile militanților din provincie.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x