Musulmanii radicali oferă o recompensă de 124.000 de dolari celui care-l ucide pe un creștin pakistanez – ȘtiriCreștine.ro

Musulmanii radicali oferă o recompensă de 124.000 de dolari celui care-l ucide pe un creștin pakistanez – ȘtiriCreștine.ro

Extremiștii islamici au promis o recompensă de 124.000 de dolari pentru uciderea unui creștin pakistanez care a fugit în Thailanda în urma acuzațiilor de blasfemie împotriva Islamului care i-au fost aduse.

Faraz Pervaiz, un avocat al drepturilor omului care se opune persecuției creștinilor, a primit amenințări cu moartea după ce s-a împotrivit unei mulțimi care a jefuit și a distrus 116 case și două biserici din orașul Lahore din Pakistan, în 2013, potrivit UCA News.

El a căutat refugiu după ce musulmanii radicali au găsit videoclipuri și comentarii despre Islam pe care el și tatăl său le-au distribuit pe rețelele de socializare în 2014. Drept urmare, partidul politic pakistanez, Tahreek-e-Labbaik, a promis o recompensă de 62.000 de dolari în 2015 celui care îi vor prinde pe aceștia, recompensa a fost majorată la 124.000 de dolari în 2016, iar în 2017 Guvernul Pakistanez a deschis un caz de blasfemie împotriva lui Pervaiz.

Anul trecut, acuzatul și-a mutat în mare secret familia într-o zonă din afară Bangkokului, Thailanda, după ce pe rețelele de socializare a fost postat un videoclip în care se făcea aluzie la locația lui. Videoclipul, creat de un refugiat musulman pakistanez, a îndemnat ca „fiecare musulman din această lume să meargă la Bangkok și să-l omoare pe Pervaiz”.

Afișele cu anunțul referitor la recompensa pentru uciderea lui Pervaiz au fost distribuite într-un număr foarte mare în Karachi, Pakistan. Acuzatorii spun că bărbatul „a provocat atât politică, cât și teologia islamului și l-a criticat pe profetul Mahomed”, prin distribuirea acelor videoclipuri.

Legea islamică este foarte aspră în locuri precum Pakistan, iar cei găsiți vinovați de blasfemie sunt condamnați la moarte.

Conform Open Doors SUA 2020 World Watch List, Pakistan s-a clasat pe locul cinci în lista țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x