O creştină nevăzătoare din SUA a obținut câștig de cauză după ce i-a fost interzis să evanghelizeze într-un parc – ȘtiriCreștine.ro

O creştină nevăzătoare din SUA a obținut câștig de cauză după ce i-a fost interzis să evanghelizeze într-un parc – ȘtiriCreștine.ro

O femeie credincioasă nevăzătoare din oraşul Westerly, statul american Rhode Island,  se poate din nou bucura de libertatea de a-şi împărtăşi credinţa într-un parc public din oraş, după ce o organizaţie de apărarea a drepturilor religioase a intervenit în apărarea ei şi a obţinut o înţelegere amicală cu proprietarii parcului.

Gail Blair în vârstă de 66 de ani obişnuia să-şi împărtăşească credinţa în mod regulat în Wilcox Park, care este situat aproape de locuinţa ei. În timpul conversaţiilor pe care le iniţia cu diverse persoane pe care le întâlnea acolo, ea le oferea şi un exemplar al Evangheliei după Ioan.

În iunie 2019, conducerea  Memorial and Library Association, care sunt proprietarii parcului, a făcut o reclamaţie la poliţie. Politia a contactat-o pe Blair şi i-a dat un avertisment privind încălcarea proprietăţii şi i-a spus că nu va mai putea să evanghelizeze în parc. În plus, femeii i-a fost interzis și să intre în parc în următorii doi ani.

Blair a fost surprinsă când a auzit decizia autorităților, deoarece nu şi-a închipuit nici un moment că ar fi încălcat vreo regulă, pentru că ea vorbea despre Domnul Isus doar cu persoanele care doreau să asculte. Conducerea asociaţiei a insinuat că Blair „acosta” oameni în Wilcox Park şi că unii din aceştia aruncau Evanghelia după Ioan pe care o primeau, făcând astfel mizerie în parc.

Blair a fost reprezentată de către o organizaţie denumită First Liberty Institute care i-a apărat drepturile în faţa autorităţilor din statul Rhode Island. În plângerea făcută, ei au susţinut că a fost încălcat dreptul privind accesul egal în locurile publice şi au discriminat-o pe Blair pe motive religioase şi pentru faptul că este o persoană cu dizabilităţi.

„De câteva ori un angajat al parcului a venit la mine şi mi-a zis că regulile spun că nu am voie să ofer literatură altor oameni din parc. Acest lucru nu este adevărat. Nu există o astfel de regulă şi de fapt există mulţi alţii care oferă materiale scrise trecătorilor, cum ar fi pliante sau broşuri pentru reclamă la diverse afaceri sau produse.”

Într-un clip video făcut public în luna august anul acesta de către First Liberty, Blair spune că „oamenii au fost mântuiţi” în urma lucrării făcute de ea. Ea a spus că „inima îi este frântă că nu mai poate face ceea ce Domnul a chemat-o să facă  şi că se gândeşte zilnic la sufletele pierdute care trec prin acel parc.”

Pe 29 octombrie First Institute a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu asociaţia care deţine parcul şi că Blair va putea din nou intră în parc şi va putea vorbi vizitatorilor despre Isus.

În 2 Corinteni 4:3-5 ni se spune: „Şi dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării, a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. Căci noi nu ne propovăduim pe noi înşine, ci pe Domnul Hristos Isus.”

Marele predicator englez Charles Spurgeon spunea odată: „Nu am nici cea mai mică încredere în discursul meşteşugit sau în talentul literar că ar putea aduce trezire, însă am toată încrederea din lume că un sfânt amărât care va suferi pentru că oamenii din jur trăiesc în păcat va fi folosit de Dumnezeu.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x