11 creştini ucişi şi un preot răpit în Ajunul Crăciunului în Nigeria

Pemi – un sat majoritar creştin – aflat pe teritoriul statului Borno din Nigeria a fost atacat în Ajunul Crăciunului, mai mulţi creştini fiind ucişi, conform AFP News.

De asemenea o biserică a fost incendiată şi un preot răpit.

Atacul a fost executat cel mai probabil de catre Boko Haram, o grupare teroristă care terorizează comunitățile creștine din nord-estul Nigeriei de ani de zile.

Un lider local a declarat pentru AFP News că persoane înarmate au intrat în sat pe motociclete şi cu camionete şi au deschis focul la întâmplare.

„Teroriştii au ucis ucis 7 oameni, au ars 10 case şi au jefuit proviziile de hrană care erau destinate pentru a fi distribuite locuitorilor din sat pentru a sărbători Naşterea Domnului,” a declarat Abqaku Kabu, lider al unei miliții locale.

Illia Djadi , un analist Open Doors, a declarat pentru Christian Today cu mai multe zile înainte de atac, că mulţi creştini din Nigeria se tem că ar putea fi atacaţi în timpul Sărbătorii Crăciunului.

„Creştinii se aşteptau să fie atacaţi, pentru că este vorba despre comunicare,” a spus el.

„Aceşti terorişti sunt bine organizaţi şi comunicarea este importantă pentru ei. Ei au răpit copii de şcoală din statul Katsina, statul din care provine preşedintele  Buhari, în timp ce acesta era în vizită acolo.

Soldați nigerieni au confiscat un steag ISIS dupa ce au recuerit orasul Damask din Nigeria pe 18 martie 2015

„Ei au făcut asta pentru a transmite un mesaj puternic către toţi nigerienii că ei au curaj să atace chiar dacă preşedintele este acolo. Prin urmare momentul ales nu este întâmplător, au făcut asta ca să atragă maxim de atenţie.”

Satul Pemi unde a avut loc atacul este situat în apropiere de Chibok, o localitate unde 276 de fete au fost răpite în 2014. Peste o sută de fete încă sunt în captivitate.

Djadi spune că Boko Haram intenţionează să înfiinţeze un califat şi să impună Legea Șaria în nord-est.

„Creştinii sunt ţinte sigure pentru că nu sunt musulmani. Extremiştii vor să îi facă musulmani cu forţa, iar dacă refuză fie îi ucid fie îi folosesc în traficul cu carne vie.”

„Ei îi atacă şi pe musulmanii moderaţi care nu sunt de acord cu modul lor radical de interpretare a islamului,” a încheiat el.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Ani dintâi ai lui Billy Graham

Povestea începe cu un reporter (Jennifer O’Neill) care intervievează pe Charles Templeton pe patul de moarte. Povestind în ochii lui Charles Templeton, filmul continuă să

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

Locul de ascunzătoare

Corrie și Betsie ten Boom sunt surori de vârstă mijlocie care lucrează în magazinul de ceasornicărie al tatălui lor în Olanda înainte de al doilea

Împotriva Giganților

Un antrenor care a pierdut cu o echipă de fotbalistă dezamăgită se confruntă cu giganții lor de frică și de eșec pe și pe teren

A doua șansă

Ethan Jenkins (Michael W. Smith) și Jake Sanders (introducând Jeff Obafemi Carr) sunt ambii păstori pasionați care se închină aceluiași Dumnezeu din aceeași carte –

Pompierul

Caleb Holt, un căpitan eroic de foc, care prețuiește dăruirea și slujirea altora mai presus de toate. Dar cel mai important parteneriat din viața lui,

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x