11 creştini ucişi şi un preot răpit în Ajunul Crăciunului în Nigeria

11 creştini ucişi şi un preot răpit în Ajunul Crăciunului în Nigeria

Pemi – un sat majoritar creştin – aflat pe teritoriul statului Borno din Nigeria a fost atacat în Ajunul Crăciunului, mai mulţi creştini fiind ucişi, conform AFP News.

De asemenea o biserică a fost incendiată şi un preot răpit.

Atacul a fost executat cel mai probabil de catre Boko Haram, o grupare teroristă care terorizează comunitățile creștine din nord-estul Nigeriei de ani de zile.

Un lider local a declarat pentru AFP News că persoane înarmate au intrat în sat pe motociclete şi cu camionete şi au deschis focul la întâmplare.

„Teroriştii au ucis ucis 7 oameni, au ars 10 case şi au jefuit proviziile de hrană care erau destinate pentru a fi distribuite locuitorilor din sat pentru a sărbători Naşterea Domnului,” a declarat Abqaku Kabu, lider al unei miliții locale.

Illia Djadi , un analist Open Doors, a declarat pentru Christian Today cu mai multe zile înainte de atac, că mulţi creştini din Nigeria se tem că ar putea fi atacaţi în timpul Sărbătorii Crăciunului.

„Creştinii se aşteptau să fie atacaţi, pentru că este vorba despre comunicare,” a spus el.

„Aceşti terorişti sunt bine organizaţi şi comunicarea este importantă pentru ei. Ei au răpit copii de şcoală din statul Katsina, statul din care provine preşedintele  Buhari, în timp ce acesta era în vizită acolo.

Soldați nigerieni au confiscat un steag ISIS dupa ce au recuerit orasul Damask din Nigeria pe 18 martie 2015

„Ei au făcut asta pentru a transmite un mesaj puternic către toţi nigerienii că ei au curaj să atace chiar dacă preşedintele este acolo. Prin urmare momentul ales nu este întâmplător, au făcut asta ca să atragă maxim de atenţie.”

Satul Pemi unde a avut loc atacul este situat în apropiere de Chibok, o localitate unde 276 de fete au fost răpite în 2014. Peste o sută de fete încă sunt în captivitate.

Djadi spune că Boko Haram intenţionează să înfiinţeze un califat şi să impună Legea Șaria în nord-est.

„Creştinii sunt ţinte sigure pentru că nu sunt musulmani. Extremiştii vor să îi facă musulmani cu forţa, iar dacă refuză fie îi ucid fie îi folosesc în traficul cu carne vie.”

„Ei îi atacă şi pe musulmanii moderaţi care nu sunt de acord cu modul lor radical de interpretare a islamului,” a încheiat el.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x