A mai plecat un om bogat… – ȘtiriCreștine.ro

A mai plecat un om bogat. Un pastor, un soț, un tată și un bunic foarte bogat. A mai plecat un om bogat din Comunitatea Evanghelică a României. Pastor, lector universitar și doctor în teologie, George Dragoman a pierdut lupta cu fiorosul COVID-19.

A lăsat în urmă 6 copii toți căsătoriți și așezați la casa lor, 12 nepoței și o soție blândă cu inima mare care i-a fost tot timpul alături. O biserică mică în inima Bucureștiului, sute de studenți, ucenici și slujitori crescuți cu dragoste și un institut teologic care a rămas fără un intelectual fără egal și o inimă dedicată.

George Dragoman și-a dedicat mare parte din viață Institutului Teologic Creștin după Evanghelie „Timotheus” din București. Paralel păstorea Biserica Creștină după Evanghelie „Filadelfia”. Peste două decenii, viața lui s-a împărțit între familie și aceste două locuri unde și-a investit toată puterea și energia spirituală, emoțională și intelectuală pentru a vindeca suflete și a dărui viață din Cuvântul lui Dumnezeu inimilor frânte.

Avea o inimă îngăduitoare și îndelung răbdătoare cu tinerii. Încuraja performanța și ideile lor, care uneori erau prea îndrăznețe pentru contextul bisericesc. Era pasionat de lectură și tenis. A fost un autodidact și avea o capacitate de autoperfecționare de invidiat.

A fost pasionat de Scripturi și învățături tari. Drept dovadă este cercetarea de doctorat la care a muncit ani de zile și este o lucrare unică în mediul evanghelic: „Reflectarea doctrinei munus triplex în teologia şi practica Bisericilor Evanghelice”.

Teza este o mare realizare pentru bisericile creștine după evanghelie, George Dragoman fiind al doilea doctor în teologie din cadrul acestei confesiuni. Vă invităm să cunoașteți mai multe despre această lucrare de pionierat pentru comunitatea evanghelică din România în cadrul emisiunii Panoul de Onoare.

Despre George Dragoman este foarte greu de discutat la trecut, chiar dacă în câteva zile urma să fie pentru a 12-a oară bunic. Cei care l-au cunoscut în viața reală înțeleg pierderea colosală pe care o înregistrează Biserica Creștină după Evanghelie prin plecarea lui. A plecat o bibliotecă, o enciclopedie rară și a lăsat în urmă o moștenire teologică rară pe care v-o recomandăm să o citiți cu mare interes.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să vă rugați pentru familia pastorului George Dragoman. Rugați-vă în mod special pentru întărirea soției, Ileana Dragoman, pentru vindecarea și mângâierea ei după această pierdere dureroasă. Rugați-vă pentru putere fizică, emoțională și spirituală până la o nouă revedere cu cel care a fost soțul, tatăl și bunicul unei familii mari, ca să îi urmeze faptele și credința.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Întoarceți-vă la locul de ascundere

Când luptătorul de rezistență, Piet Hartog, mărturisește atrocitățile față de evrei, el este desenat de dragostea lui frumoasă Aty și de mătușa ei Corrie în

Semnul: Răscumpărarea

Momente după parașutism de la zborul 777, fostul căpitan marin Chad Turner (Craig Scheffer) și însoțitorul de zbor Dao (Sonia Couling) se trezesc într-o lume

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

Fiul lui Dumnezeu

Povestea vieții lui Isus se spune din nașterea sa umilă prin învățăturile sale, răstignirea și învierea supremă. 0 0 votes Article Rating

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x