Ce reprezintă cu adevărat Crăciunul? – ȘtiriCreștine.ro

Ce reprezintă cu adevărat Crăciunul? – ȘtiriCreștine.ro

CBMC International
21 decembrie 2020

Miliarde de cuvinte au fost spuse și scrise de-a lungul secolelor despre Crăciun. Unii comentatori se angrenează încă în discuții despre „adevărata semnificație a Crăciunului”. Dar pentru aceia dintre noi care cred în Biblie, există doar o singură semnificație: un bebeluș care a primit numele Isus, s-a născut în circumstanțe umile într-un oraș obscur numit Betleem, dar cu toate acestea, a crescut și a devenit cea mai influentă persoană din lume. În cea mai mare parte a lumii, anul calendaristic are la bază momentul estimat al nașterii lui Hristos, așadar î.Hr. (înainte de Hristos) și d.Hr. (Anno Domini – anul Domnului, după Hristos).

Chiar dacă de obicei Craciunul se sărbătorește pe 25 decembrie, nimeni nu știe cu exactitate data la care s-a născut Copilul Hristos. Cu toate acestea, noi cunoaștem câteva lucruri depre acest eveniment: nu existau brazi de Crăciun; Moș Crăciun nu era prezent; și singurele daruri erau aur, smirnă și tămâie.

Pe piața din ziua de astăzi, Crăciunul este un moment important deoarece vânzările cu amănuntul cresc în mod dramatic. Pentru multe magazine – acum și site-uri online, vânzările de sărbători stabilesc dacă acel an a fost sau nu unul profitabil. Acesta este unul dintre motivele pentru care vânzările specifice „sezonului de Crăciun” par să înceapă tot mai devreme în fiecare an.

În lumea afacerilor și cea profesională Crăciunul reprezintă totodată un moment de evaluare a anului ce tocmai a trecut și stabilirea de noi obiective pentru noul an. Petrecerile de sărbători au fost, de asemenea, o tradiție populară, deși anul acesta, având în vedere preocupările legate de coronavirus și distanțare socială, dacă vor exista petreceri, probabil că vor arăta diferit.

Revenind la semnificația Crăciunului, găsim  în Biblie explicații clare. Evanghelia după Matei oferă o relatare foarte scurtă despre nașterea lui Hristos, în timp ce Evanghelia după Luca, în anumite porțiuni din capitolele 1 și 2, prezintă cele mai multe detalii. Cu toate acestea, pe măsură ce Evanghelia lui Ioan ni se deschide, găsim cele mai pătrunzătoare descrieri în ceea ce privește motivul importanței nașterii lui Isus Hristos. Aici sunt câteva dintre ele:

Cuvântul lui Dumnezeu, Dumnezeu întrupat. Isus nu a fost doar un om bun, un profet sau un lider religios carismatic. Scripturile ne spun că El a fost Dumnezeu întrupat, divinitate în trup, care a luat parte la crearea lumii. „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El”. ( Ioan 1: 1-3)

Lumina pentru o lume întunecată. Trăim într-o lume ce pare a fi din ce în ce mai întunecată. Isus a venit ca să aducă lumina în întuneric și să îl risipească în cele din urmă pentru totdeauna. „În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o”. ( Ioan 1: 4-5)

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x