Cel mai citit verset din Biblie pe aplicaţia YouVersion în anul 2020 – ȘtiriCreștine.ro

În mijlocul unui an dificil, un număr record de oameni au luptat cu frica întorcându-se către Cuvântul lui Dumnezeu pentru a găsi putere, încurajare şi speranţă.

Aplicaţia de citire a Bibliei pe dispozitive mobile YouVersion a înregistrat anul acesta o creştere de 80% în totalul căutărilor, ajungând la o cifră de aproape 600 de milioane de căutări. Versetul Isaia 41:10 a fost cotat că cel mai căutat, citit şi marcat ca favorit verset din Biblie.

În aceste verset ni se spune: Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta mea biruitoare.

„Indiferent de greutăţile prin care trec, oamenii continuă să îl caute pe Dumnezeu şi se întorc la Cuvântul Său pentru a găsi putere, pace şi speranţă,” a spus Bobby Gruenwald, fondatorul YouVersion. „Deşi 2020 este un an pe care mulţi vor să-l uite, noi îl vedem că fiind un an în care Dumnezeu a folosit aplicaţia de citire a Bibliei ca să-i ajute pe oamenii care caută răspunsuri.”

Căutările în aplicaţia YouVersion au fost diverse de-a lungul anului, în funcţie de o mulţime de circumstanţe. În primele luni ale anului „frică” a fost cele mai căutat cuvânt cheie din aplicaţie. Cuvântul „dreptate” a fost în trend în mai şi apoi din nou la sfârşitul lui august şi septembrie.

În plus, cuvinte precum „vindecare”, „pace” şi „dragoste” au fost tot timpul în topul căutărilor de-a lungul anului.

Ca şi total, YouVersion a înregistrat cel mai ridicat nivel de conectare din toată istoria aplicaţiei.

În 2020, au fost citite 43,6 miliarde de capitole din Biblie, 7,5 miliarde de capitole audio au fost ascultate şi au fost parcurse 1,4 miliarde de planuri de citire. În plus, o jumătate de miliarde de versete au fost distribuite pe reţelele sociale.

Şi Bible Gateway, o aplicaţie de citire a Bibliei similară cu YouVersion, a înregistrat trenduri similare.

Atunci când s-a instituit perioada de carantină în luna martie, website-ul a înregistrat de 90 de ori mai multe căutări decât media obişnuită pentru versetele pe tema vindecării divine.

Căutări despre rasism, dreptate şi opresiune a crescut de 100 de ori mai mult decât media obişnuită în săptămâna ulterioară morţii americanului de culoare George Floyd. În ziua alegerilor din SUA, versete care se referă la autoritatea conducătorilor au înregistrat o creştere de 50 de ori mai mult decât media.

Ioan 3:16 a fost cel mai popular verset din 2020, urmat de Ieremia 29:11, la fel ca şi în anii anteriori. În acelaşi timp versetul 2 Cronici 7:14 s-a ridicat la locul 3 pe listă.

Căutări de cuvinte cheie precum „frică” şi „nu te teme” au fost la un nivel ridicat, cuvântul „frică” s-a situat pe locul 6 ca cea mai populară căutare din toate timpurile. În acelaşi timp cuvântul „dragoste” a fost în topul căutărilor în limbile engleză şi spaniolă.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Ani dintâi ai lui Billy Graham

Povestea începe cu un reporter (Jennifer O’Neill) care intervievează pe Charles Templeton pe patul de moarte. Povestind în ochii lui Charles Templeton, filmul continuă să

Într-o clipită

Ceea ce trebuia să fie vacanța perfectă vine la o intersecție oribilă pentru detectivul David Ramsey (David A.R White). La bordul unui iaht privat pe

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

Într-o clipită

Ceea ce trebuia să fie vacanța perfectă vine la o intersecție oribilă pentru detectivul David Ramsey (David A.R White). La bordul unui iaht privat pe

Luter

La începutul secolului al XVI-lea, călugărul german idealist Martin Luther (Joseph Fiennes), dezgustat de materialismul bisericii, începe dialogul care va duce la Reforma protestantă. 0

Miracole din Cer

Bazat pe povestea incredibilă a familiei Beam. Când Christy (Jennifer Garner) descoperă fiica ei de 10 ani, Anna (Kylie Rogers) are o boală rară, incurabilă,

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x