Judecătorii din Marea Britanie apără libertatea de cuvânt şi achită o mamă ce fusese acuzată de „eroare de gen”

Kate Scottow – o mamă a doi copii – a fost arestată acasă în faţa copiilor ei după ce a fost reclamată la poliţie de către un vecin, Stephanie Hayden, un bărbat care acum se identifică ca şi femeie, care s-a plâns că Scottow a folosit „limbaj ofensator” la adresa lui/ei, prin faptul că s-a referit la el ca la un bărbat.

Scottow a fost condamnată în primă instanţă şi a primit o pedeapsă de doi ani de probaţiune şi plata unei daune de 1.000 de lire, însă Curtea de Apel a anulat sentinţa la începutul lunii decembrie.

O ingerinţă serioasă

Judecătorii Bean şi Warby de la Curtea de Apel, au spus că „libertatea de cuvânt cuprinde dreptul de a ofensa” şi au întărit un enunţ dintr-o decizie anterioară în care au spus că : „Libertatea de spune doar lucruri care nu ofensează nu este o libertate adevărată.”

Kate Scottow

Judecătorul Warby a spus că legiuitorul nu a intenţionat să criminalizeze acele forme de exprimare a căror conţinut nu reprezintă „ceva mai grav decât un deranj sau o jenă”, avertizând că acţiunile de hărţuire a autorităților la adresa oamenilor care își exprimă opiniile ar fi o „ingerinţă serioasă” la adresa libertăţii de cuvânt.

El a adăugat şi ca sentinţa din prima instanţă reprezintă o „intervenţie nejustificată a statului în exercitarea libertăţii de cuvânt”.

Cuvinte supărătoare pe terenul de joacă

Judecătorul Warby a criticat şi decizia judecătoarei Margaret Dodds din prima instanţă, care i-a spus lui Scottow: „Comentariile tale nu cu contribuit cu nimic la dezbatere. Noi îi învăţăm pe copii să fie îngăduitori unul cu altul şi să nu-şi adreseze cuvinte supărătoare pe terenul de joacă.”

Judecătorul de la instanța superioară a spus despre colega lui că „pare să considere o infracţiune atitudinea de a fi dezagreabil sau de a adresa cuvinte supărătoare.”

Este de aşteptat ca decizia să creeze un precedent pentru cazurile similare care ar putea apărea în viitor.

‘Bunul simț’

Ziarul Daily Telegraph a salutat decizia spunând că este „corectă” şi că poliţia trebuie să o ia în considerare: „S-a stabilit de acum încolo că a o postare neplăcută pe o reţea socială nu constituie temei pentru o investigaţie.”

Comentariul mai spune: „Autorităţile trebuie să dea dovadă de bun simţ şi să apere libertatea de expresie a unora  fără a fi nevoiţi să le placă ceea ce ei spun.”

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Sfârșitul Suliţei

Este posibil să iertați pe cei care au luat de la voi ceea ce vă place cel mai mult? Poate fi transformat un popor controlat

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

Drumul revelației

Josh McManus, un vânzător de călătorie cu o istorie de violență, trecea printr-un oraș prăfuit din vestul Texasului. Omul potrivit la momentul nepotrivit, Josh a

Secretele lui Jonathan Sperry

Cei mai buni prieteni Dustin (Jansen Panettiere), Albert (Frankie Ryan Manriquez) și Mark (Allen Isaacson) sunt băieți în vârstă de douăsprezece ani care așteaptă cu

Salvând vieți

După moartea unui prieten din copilărie, Jake Taylor, un sportiv de toate stele, trebuie să își schimbe viața – și să-și sacrifice visele pentru a

David și Goliat

La intersecția a două mari imperii antice, un simplu păstor numit David se transformă într-un războinic puternic și ia un uriaș teribil. Una dintre cele

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x