Ungaria a adoptat un proiect de lege care interzice adopția copiilor de cuplurile formate din parteneri homosexuali – ȘtiriCreștine.ro

Ungaria a adoptat un proiect de lege care interzice adopția copiilor de cuplurile formate din parteneri homosexuali – ȘtiriCreștine.ro

Parlamentul maghiar a aprobat marți un proiect de lege care interzice efectiv persoanelor de același sex să adopte copii. De asemenea, evidențiază definiția căsătoriei și a unității familiale. Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a propus legislația la începutul acestui an, partidul său având o majoritate de două treimi în parlament, relatează DW.com

Legea spune că numai cuplurile căsătorite pot adopta copii, persoanele singure au nevoie de o permisiune specială din partea statului. Până acum adopția de copii de către cuplurile LGBT era posibilă dacă un partener ar fi depus cererea ca persoană singură (necăsătorită).

Ministrul maghiar al afacerilor familiei, Katalin Novak, un conservator care promovează modelul familiei tradiționale, va trebui de acum să dea răspuns celor singuri, care solicită adopții.

Căsătoria homosexuală este interzisă în Ungaria

Parlamentul Ungariei a susținut, de asemenea, o modificare a Constituției prin care a definit ceea ce înseamnă familia. „Mama este o femeie, iar tatăl este un bărbat”, se arată în amendament.

Grupurile pentru drepturile GAY și activiștii LGBT spun că această lege exclude tipurile alternative de familie. Ei susțin, de asemenea, că schimbările au fost efectuate într-un moment în care protestele sunt sever restricționate din cauza pandemiei coronavirusului. Măsura vine după ce unul dintre europarlamentarii partidului Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, și-a dat demisia din funcție după ce a fost prins la o petrecere homosexuală din Bruxelles, încălcând restricțiile locale asupra coronavirusului.

Jozsef Szajer, tată de 59 de ani căsătorit, a fost găsit de polițiști pe o stradă din apropiere, cu sânge pe mâini, după ce a încercat să fugă de oamenii legii sărind pe o fereastră. Szajer a fost unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Orban timp de mulți ani, ajutându-l să scrie unele dintre politicile sale conservatoare.

Guvernul lui Orban, care susține o împotrivire în domeniul imigrației, a făcut mai multe reforme constituționale de la venirea la putere în 2010.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x