Evreii ultraortodocşi continuă să ignore lockdown-ul

Membri ai comunităţii ultraortodoxe din Israel continuă să trimită mii de copii la şcoală, în pofida deciziei guvernului de a extinde carantina la nivel naţional, informează miercuri mass-media locală, citată de dpa, si agerpres.

Potrivit site-ul de ştiri „ynet”, mii de copii continuau miercuri să se ducă la şcoală în Bnei Brak, lângă Tel Aviv, unde pe străzi puteau fi văzute doar efective reduse de poliţie.

În timpul actualului lockdown, toate instituţiile educaţionale de pe teritoriul Israelului sunt obligate să fie închise, excepţie făcând educaţia specială.

Comunitatea ultraortodoxă înregistrează cea mai ridicată rată de contaminare cu noul tip de coronavirus şi există nemulţumire atât în interiorul cât şi în afara acestei comunităţi faţă de efectivele scăzute de poliţie desfăşurate în zonă.

Echipe de poliţie chemate într-un cartier ultraortodox al Ierusalimului pentru încălcări ale restricţiilor au fost atacate cu pietre, iar o piatră a spart geamul unei maşini de poliţie şi a lovit un poliţist în cap.

Unul dintre locuitorii cartierului a declarat marţi pentru N12 că a chemat poliţia în repetate rânduri, în zadar, pentru a raporta că o şcoală religioasă de zi Talmud Torah funcţiona în timpul lockdownului, dar că un operator al call-center-ului i-a răspuns că „există tot felul de metode politice”.

De asemenea, au fost raportate nunţi cu participare numeroasă organizate în cartiere ale comunităţii ultraortodoxe, unde efectivele poliţiei sunt limitate.

Postul Channel 12 a informat marţi noaptea că anul trecut doar 2,3% dintre amenzile aplicate pentru încălcarea restricţiilor impuse pentru stăvilirea pandemiei au fost date în cartiere unde locuiesc ultraortodocşi. Potrivit aceluiaşi post, în jur de 40% dintre cazurile de COVID-19 confirmate în Israel au fost înregistrate în rândurile acestei comunităţi.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

Cazul pentru Hristos

Un jurnalist de success, Lee Strobel, cu rapoartele sale de investigație premiate recent i-au câștigat o promovare a editorului legal la Chicago Tribune. Dar lucrurile

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

A doua șansă

Ethan Jenkins (Michael W. Smith) și Jake Sanders (introducând Jeff Obafemi Carr) sunt ambii păstori pasionați care se închină aceluiași Dumnezeu din aceeași carte –

Într-o clipită

Ceea ce trebuia să fie vacanța perfectă vine la o intersecție oribilă pentru detectivul David Ramsey (David A.R White). La bordul unui iaht privat pe

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x