Mana de luni: Depășind ceea ce se petrece „în spatele cortinei”

Mana de luni: Depășind ceea ce se petrece „în spatele cortinei”

CBMC International
25 ianuarie 2021

Cu mulți  ani în urmă am vizitat un centru de ambalare a cărnii. După ce am văzut prima oară cum sunt făcuți crenvurștii, a trecut mai mult de un an până am reușit să mai mănânc unul. Este interesant să învățăm ceea ce se întâmplă cu adevărat în culise cu lucrurile care ne sunt familiare, iar mai apoi să vedem cum reacționăm.

Slujind în armată, fiind implicat activ în conducerea bisericii și în parachurch (n. tr.: o organizație creștină interconfesională, implicată în bunăstarea socială și în evanghelizare), participând la o varietate de organizații comunitare și profesionale, am avut „ocazia” să observa direct ce se întâmplă „în spatele cortinei”, ca să împrumut o scenă celebră din filmul clasic, „Vrăjitorul din Oz”. Odată ce cortina se reașează, la propriu sau la figurat, este ușor să devenim cinici, sarcastici sau chiar distanț , încercând să ne separăm de ceea ce am văzut.

Ce au toate aceste organizații în comun? În spatele cortinei metaforice, toate sunt conduse de oameni – cu defecte, iar uneori chiar teribili de imperfecți. Oameni care pot descuraja, decepționa, chiar trăda încrederea și angajamentul nostru față de ei și de misiunea organizației. De ce mai rămân atunci implicat? De ce  continui să fiu atât de implicat în multe entități, în ciuda imperfecțiunilor și a neajunsurilor lor?

Răspunsul meu este unul foarte simplu. Eu am fost capabil să văd în spatele “cortinei” care contează cu adevărat. Nu lucrurile prezente care ne pot deranja și ne pot frustra. Ci acela care contează pentru toată eternitatea.

Un verset din Biblie, care mi-a atras atenția, vorbește în mod particular despre această perspectivă eternă: „Avem această nădejde ca pe o ancoră pentru suflet, fermă și sigură, și care pătrunde în partea dinauntru, dincolo de draperie unde, pentru a ne arăta calea, Isus a intrat pentru noi ca înainte-mergător. El a devenit Mare Preot pentru totdeauna…” (Evrei 6:19-20, NTR).

Acest lucru îmi reamintește să privesc mai de grabă înainte spre un viitor promis, captivant, decât să fiu preocupat de lucrurile negative pe care le întâlnim în mod inevitabil pe parcursul zilei și la locul de muncă.

Dar cum rămâne cu dumneavoastră? Sunteți sătui de „politică”,  indiferent dacă are loc în guvern, la locul de muncă, sau în organizațiile comunitare sau religioase din care faceți parte? Cum ne ferim de a fi prinși în dezavantajele comportamentelor și acțiunilor din spatele cortinei, pe care le vedem în fiecare zi? Am constatat că acest lucru se întâmplă numai atunci când citesc, meditez și absorb Cuvântul lui Dumnezeu și mă concentrez asupra controlului Său suveran complet și perfect. Atunci mă pot lăsa purtat de „facă-se nu voia Mea, ci a Ta”, așa cum s-a rugat Isus însuși în Luca 22:42.

Având încredere că Dumnezeu știe cel mai bine și va face întotdeauna ceea ce este corect, indiferent de circumstanțele în care mă aflu, meseria mea devine pur și simplu aceea de a face următorul lucru pe care Duhul Său mă îndeamnă. Atunci când uit sau refuz să fac asta ajung în șanț foarte repede, copleșit de probleme, îngrijorări și frică.

Găsim multe pasaje în Scriptură care ne încurajează să facem acest lucru. Aici se află câteva dintre ele:

Priviți în direcția corectă:

Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.” (Coloseni 3:2)

Alegeți modelul corect pe care să-l urmați:

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită”. (Romani 12:2)

Urmăriți gândirea corectă:

 „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească”. (Filipeni 4:8)

Autor: Ken Korkow

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x