Musulmanii din Indonezia declară SFÂNT și HALAL vaccinul chinezesc

Musulmanii din Indonezia declară SFÂNT și HALAL vaccinul chinezesc

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Sinovac Biotech este considerat halal sau permis de islam, a anunţat vineri Consiliul Ulema al Indoneziei, cu câteva zile înainte ca această ţară să demareze programul de imunizare cu vaccinul chinezesc, informează Reuters, via agerpres.

Indonezia, ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, a achiziţionat 3 milioane de doze de CoronaVac şi intenţionează să le utilizeze când îşi va demara campania de vaccinare, miercuri, preşedintele Joko Widodo urmând să fie primul vaccinat.

Asrorun Niam Sholeh de la Comisia fatwa a Consiliului a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că vaccinul CoronaVac produs de Sinovac este „sfânt şi halal”, chiar dacă autorizarea lui depinde încă de Agenţia indoneziană pentru alimente şi medicamente (BPOM).

„Aceasta ar putea fi informaţia care să liniştească oamenii, mai ales pe musulmani”, a spus Niam.

Indonezia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-19 din Asia de Sud-Est şi autorităţile indoneziene se bazează pe un vaccin care să ajute la depăşirea crizelor economică şi de sănătate care fac ravagii în ţară.

Vineri, în Indonezia a fost înregistrat pentru a treia zi consecutiv un număr-record de contaminări, de peste 10.000 de infectări zilnice, şi a fost depăşit nivelul de 800.000 de contaminări înregistrate în total în această ţară, printre cele mai mari cifre din Asia.

Astfel, Indonezia a raportat vineri 10.617 de noi cazuri de contaminare, ceea ce a făcut ca numărul total de infectări să ajungă la 808.340. De asemenea, au fost înregistrate în total 23,753 de decese cauzate de COVID-19.

BPOM şi-a exprimat speranţa că o aprobare de urgenţă a CoronaVac, care depinde de testările vaccinului în Indonezia, va fi dată înainte de ziua de miercuri.

CoronaVac a avut o eficienţă de 78% în timpul ultimului stadiu al testelor efectuate în Brazilia.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x