Open Doors SUA  a lansat Raportul anual de persecuție creștină 2021

Open Doors SUA  a lansat Raportul anual de persecuție creștină 2021

Open Doors SUA  a lansat Raportul Anual de persecuție creștină pentru anul 2021, care arată care sunt cele mai periculoase 50 de țări pentru creștini

Pe listă au fost adăugate câteva țări noi, primele 10 locuri au rămas, în mare parte, neschimbate. Coreea de Nord ocupă primul loc ca fiind cea mai periculoasă țară pentru creștini, fiind urmată de o serie de țări care au alte religii drept religie principală. Nigeria se află pentru prima dată printre cele mai periculoase 10 țări.

Potrivit raportului, „anul acesta primii 10 cei mai asprii persecutori sunt relativ neschimbați. După Coreea de Nord este Afganistan, urmată de Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria și India”.

O țară care a părăsit primele 10 locuri a fost Sudanul, după ce timp de șase ani consecutivi s-a aflat în topul celor mai dure 10 țări pentru creștini. Motivul pentru care Sudanul nu mai este în top 10 este pentru că au eliminat recent pedeapsa cu moartea și au elaborat o legislație care legalizează alte religii decât Islamul. Cu toate acestea, Sudan este încă pe locul 13 din cauza agresiunilor sexuale împotriva creștinilor și  a fanatismului, ajungându-se adesea chiar până la exilarea temporară a lor.

China, țara care a arestat aproximativ un sfert din creștinii închiși din întreaga lume și a închis nenumărate biserici din toată țara, nu a fost inclusă în primele 10 țări, fiind plasată abia pe locul  17.

Chiar dacă „Open Doors” nu a explicat exact poziția Chinei din clasament, este posibil ca acesta să nu se fi clasat mai sus deoarece, în ciuda aplicării unor represiuni dure împotriva creștinilor, nu-i ucid pe cei mai mulți dintre ei, spre deosebire de celelalte țări din top 10.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x