Organizaţie pro-viață condamnată să plătească 13 milioane de dolari pentru onorariile avocaţilor unei clinici de avort

Organizaţie pro-viață condamnată să plătească 13 milioane de dolari pentru onorariile avocaţilor unei clinici de avort

Un judecător federal din oraşul San Francisco a condamnat Center for Medical Progress (CMP), o organizaţie anti-avort, la plata a 2 milioane de dolari în daune către reţeaua de clinici de avort Planned Parenthood, sumă la care se adaugă 13 milioane de dolari pentru onorariile avocaţilor care au reprezentat clinica de avort în instanţă.

David Daleiden şi Sandra Merritt, din partea CMP, au participat la mai multe conferinţe ale industriei de avort din 2013 până în 2015 folosind nume false şi pretinzând că reprezintă o companie medicală numită BioMax Procurement Services.

Ei au înregistrat în secret conversaţii cu reprezentanţi ai Planned Parenthood, unde aceştia prezentau practicile lor şi modul în care recoltează organe de la copiii avortaţi.

CMP a publicat apoi filmarea din timpul investigaţiei sub acoperire, în care apar diverşi angajaţi ai Planned Parenthood şi a altor companii biomedicale care discută modul în care extrag copiii nenăscuţi din pântecul mamei astfel încât organele lor să poate fi colectate şi vândute pentru cercetare medicală.

David Daleiden şi Sandra Merritt

Planned Parenthood l-a acuzat pe Daleiden că a iniţiat o campanie defăimătoare care le afectează imaginea şi a dat în judecată CMP acuzându-i de fraudă, încălcarea proprietăţii şi comportament neprofesional şi pentru faptul că au tras cu urechea ca parte a unei activităţi conspirative, fapt care este condamnat de către o legea federală.

Daleiden şi Merritt au fost acuzaţi de numeroase infracţiuni de către procurorul general al statului California. Acuzaţiile le pot aduce celor doi şi pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani, dacă acţiunile procurorii vor avea succes.

Avocaţii lui Daileden au atacat sentinţa instanţei. Dacă sentinţa va fi anulată, CMP nu va trebui să plătească nimic către Planned Parenthood.

„Nu există nici un temei pentru ca Planned Parenthood să primească vreo sumă de bani pentru daune sau onorarii avocaţi,” a declarat PaulJonna, avocatul care reprezintă CMP.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x