Afganistan – Locul 2 în Indexul Mondial de Persecuție 2021

Afganistan – Locul 2 în Indexul Mondial de Persecuție 2021

Cum arată persecuția în Afganistan? Cum este viața creștinilor?

Este imposibil să trăiești în mod deschis ca și creștin în Afganistan. Părăsirea islamului este considerată a fi rușinoasă, iar convertiții la creștinism se confruntă cu consecințe cumplite dacă se descoperă noua lor credință. Fie trebuie să fugă din țară, fie vor fi uciși.

Dacă familia unui creștin descoperă că s-a convertit, familia, clanul sau tribul trebuie să-și salveze „onoarea” renegându-l pe credincios sau chiar ucigându-l. Creștinii proveniți din mediul musulman pot fi, de asemenea, închiși într-un spital de psihiatrie, deoarece părăsirea islamului este considerată un semn de nebunie.

Fă cunoștință cu un credincios secret afgan

„Cum supraviețuim zilnic numai Dumnezeu știe. El știe pentru că El a fost atât de bun să locuiască împreună cu noi. Dar ne-am săturat de toată moartea din jurul nostru.”

Ce s-a schimbat în Afganistan?

Afganistanul rămâne pe locul 2 în Indexul Mondial de Persecuție, iar prigoana este doar cu puțin mai opresivă decât în ​​Coreea de Nord. Grupul Statului Islamic și talibanii continuă să aibă o prezență puternică și violentă în Afganistan, talibanii controlând regiuni extinse.

Cine este cel mai vulnerabil la persecuție?

Toți creștinii din Afganistan sunt extrem de vulnerabili la persecuție. Zonele controlate de talibani sunt deosebit de opresive, dar nu există o modalitate sigură de a exprima public nicio formă de credință creștină în țară.

Sursă: www.opendoorsusa.org via agentiakairos.ro

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x