Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă Legea Egalităţii, considerată o ameninţare la adresa libertăţii religioase

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă Legea Egalităţii, considerată o ameninţare la adresa libertăţii religioase

O lege importantă care ar pune orientarea sexuală şi identitatea de gen în aceeaşi categorie cu rasa în categoria de legi anti-discriminare a fost aprobată de Camera Reprezentanţilor şi îşi continuă parcursul legislativ spre Senat, unde ar putea avea totuși o soartă diferită.

Oponenţii legii spun că va avea un impact devastator asupra drepturilor femeilor şi a libertăţilor religioase.

Deşi aceeaşi lege a mai fost aprobată de Camera Reprezentanţilor și în 2009, acum este prima dată când ea trece în condițiile în care Partidul Democrat se află la conducerea atât a Camerei Reprezentanţilor, a Senatului cât şi a Preşedinţiei – un trio care are potențialul de a imprima momentum legii care ar putea fi promulgata şi să înceapă să producă efecte.

Senatul nu a aprobat niciodată Legea Egalităţii şi este puţin probabil că şi acum o va aproba în forma în care a trecut de Camera Reprezentanților.

Preşedintele Biden a salutat trecerea legii.

„Drepturile transgenderilor sunt drepturi umane – iar Camera Reprezentanţilor a arătat acest lucru astăzi prin aprobarea Legii Egalităţii,” a scris el pe Twitter. „Acum este rândul Senatului să facă acelaşi lucru.”

Legea Egalităţii ar modifica  Legea Drepturilor Civile din 1964 – o lege care a intrat în vigoare pentru a combate discriminarea rasială – prin adăugarea „orientării sexuale” şi a „identităţii de gen” la lista categoriilor protejate în spaţiile publice, în educaţie şi la angajare.

Ar garanta că nu poate fi interzis accesul persoanelor în locuri publice cum ar fi o toaletă, un vestiar, o cabină de probă conform cu identitatea de gen a fiecărei persoane (care poate fi diferită de genul biologic, n.trad).

Legea va impune şcolilor să permită ca băieţii care se identifica ca fete, să joace în echipe de fete.

Cunoscuta jucătoare de tenis Marţina Nvratilova a scris un editorial în ziarul Washington Post în 2019 în care avertiza că Legea Egalităţii va cauza „daune importante” în sportul feminin pentru că va face „ilegală diferenţierea între femei pe baza sexului biologic”.

Conform Alliance Defendin Freedom (ADF) Legea Egalităţii va:

„Interzice bisericilor şi ONG-urilor religioase să impună standarde în rândul propriilor angajaţi pentru a respecta învăţăturile biblice despre căsătorie, moralitate sexuală şi diferenţa între sexe.” Bisericile şi ONG-urile ar putea fi „obligate să deschidă spaţiile destinate activităţilor specifice unui anumit sex şi pentru sexul opus.”

De asemenea va „ameninţa agenţiile de adopţii şi cele de plasament care se află sub umbrela unor organizaţii religioase că vor fi închise dacă vor continua să îşi conducă activitatea conform principiului că cel mai bun loc pentru creşterea unui copil este într-o familie formată dintru un bărbat şi o femeie care se afla într-o relaţie de căsătorie.”

Legea ar putea „ameninţa antreprenorii care au mici afaceri unde îşi folosesc ablitățile şi talentul pentru a realiza o activitate conform propriei conştiinţe.” Ca exemplu, ADF menţionează cazul uneui creştin care deţinea o tipografie şi care a refuzat să tipărească imprimeuri pentru tricouri cu mesaje LGBT şi a fost pedepsit de către comisia locală pentru drepturile omului să participe la cursuri pentru diversitate.

Tot Legea Egalităţii ar putea „obliga cetăţenii să se exprime într-un mod care încalcă libertatea lor de conştiinţă, în caz contrar ei putând fi pedepsiţi.” ADF aduce aici aminte despre cazul unui profesor universitar care a fost „disciplinat” pentru că nu se referea la un bărbat biologic care se identifica ca femeie, ca la o femeie.

Kristen Waggoner consilier şef la ADF a îndemnat Senatul să respingă această lege.

„Legile ţării noastre trebuie să respecte libertăţile fundamentale ale fiecărui american. Însă legea intitulată în mod înşelător „a egalităţii” ce se ascunde sub masca toleranţei şi a drepturilor minorităţilor şi care în realitate va răni femeile şi copiii, va deteriora în mod grav domeniul juridic şi va discrimina împotriva comunităţilor de credinţă. Legea Egalităţii va pedepsi şi marginaliza oamenii care au convingeri decente şi onorabile în chestiuni precum căsătoria sau care vor avea curajul să afirme dovezile ştiinţifice privind diferenţele fizice între bărbaţi şi femei.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x